Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hangokat hallok a fejemben,...

Hangokat hallok a fejemben, mi bajom van, ez már pszichózis? 18/F

Figyelt kérdés

18 éves vagyok diagnosztizált borderline személyiségzavaros és autista.

Oké szóval 2024 szeptemberében volt alváshiány által kiváltott pszichózisom, pszichiátrián kaptam antipszichotikumot és jobban lettem.

2025 januárjában járunk és nem érzem magam valósnak, mintha egy tv-n keresztül nézném az életemet stb…

2025 január közepe és olyan mintha valaki más gondolatokat rakna a fejembe, olyanokat, hogy “törj be egy boltba lopj bort” ilyesmi

Ma (2025 február 2) hangokat hallok, az egyik közeli barátom hangját, olyanokat mond nekem, hogy “akaszd fel magad a töltőkábellel” ; “bántsd apádat” ; “ugorj ki az ablakon gyerünk beszari ugorj ugorj” “ne menj pszichiátriára mert akkoor begyógyszereznek és én eltűnök és azt te nem akarod” ilyenek. Illetve hallok rendőrszirénákat is, de semmilyen mozgás / rendőr stb… nincs itt a közelünkben jelenleg.

Apám nem hisz nekem azt mondja, hogy csak kitalálom az egészet… holnap visszamegyek a pszichiátriára mert ez nagyom fura…

Ez lehet pszichózis vagy mi bajom van?

ma 14:56
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Igen, általában a hallucinációk és a pszichózis kapcsolatban vannak egymással.
ma 15:13
 2/20 anonim ***** válasza:
Jó ötlet, hogy visszamész az orvosodhoz, ő fog tudni megfelelő választ adni és fog tudni segíteni. Nagyon fontos hogy mindent mondj el neki, semmit ne hagyj ki azért mert azt hiszed, úgyse hinné el vagy mert szégyenled vagy nem tartod fontosnak. Neki az a dolga hogy segítsen, nem ítélkezelni fog, de a munkájához fontos, hogy mindent tudjon az állapotodról. Kitartást!
ma 15:14
 3/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A hang most azt mondja, hogyha visszamegyek a pszichiátriára akoor kicsinál engem, és örökké zaklatni fog. Ez nagyon ijesztő…
ma 15:30
 4/20 anonim ***** válasza:
Elhiszem, és nagyon nehéz ezzel megküzdeni. Ha van olyan családtagod vagy barátod akiben megbízol és támogat, akkor kérd meg hogy kísérjen el az orvosodhoz holnap
ma 15:34
 5/20 A kérdező kommentje:

Már múlthéten megkértem apum, hogy vigyen el, mert úgy éreztem már hetek óta, hogy valaki más gondolatokat rak a fejembe, szóval el akartam menni. De ma, hogy már hangokat is hallok ez nagyon parás.

Most a hang azt mondja, hogy nem kell pszichiátria, ő itt van nekem és átsegít a nehézségeken és ha pszichiátriára megyek akkor ő eltünik és ezt én nem akarok, mert ő az egyetlen aki tud nekem segíteni…

Ez k*rva parás.

ma 15:40
 6/20 A kérdező kommentje:
Úgy érzem, hogy megőrültem. És szedek antipszichotikumot szóval nem értem, hogy miért vagy hogyan vannak ezek a dolgok velem.
ma 15:42
 7/20 anonim ***** válasza:
Természetes hogy megijedsz, de mivel felismered a problémát és segítséget kérsz, így még lehet rajta változtatni. Menj el holnap mindenféleképpen, meg is kérheted apukád, hogy ne hagyja hogy lebeszéld arról hogy elmenjetek. Tisztában vagy vele hogy a hang nem igazi és hogy nem a javadat szolgálja és tudod hogy nem jó hogy ott van. Ez egy jó elindulási alap, kövesd amit az orvosod mond majd
ma 15:44
 8/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Remélem jobb lesz. De tényleg nem értem, hogy antipszichotikum szedése mellett, hogy lehet ilyenem. Mert elvileg az antipszichotikumokat a hallucináló embereknek adják, hogy ne hallucináljanak.
ma 15:54
 9/20 anonim ***** válasza:
A gyógyszerek beállítása nehéz feladat, hiszen minden szervezet másképp dolgozza fel. Így fontos hogy az orvosnak elmondani minden új vagy megmaradt tüneted, ez alapján tud változtatni, pl más hatóanyagú gyógyszer vagy más dózis. Sokaknak nem működik rögtön az első gyógyszer és van amikor egy ideig jó, majd enyhül a hatása
ma 16:12
 10/20 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm. Csak ma kezdtem el hangokat hallani de ilyen parancsolgató hang hogy “ugorj ki az ablakon” “bántsd apád” ilyesmi. Meg néha azt mondja, hogy “mindenki miattad szenved nyiffantsd ki magad, hogy mindenki szenvedésének vége legyen végre” “a világnak nem kellessz, megérdemled ha meghalsz”. Nagyon ijesztő. És mindezt az egyik barátom mondja…
ma 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!