Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Érzem, hogy itt a vég, megfogo...

Érzem, hogy itt a vég, megfogok halni?

Figyelt kérdés

Január kb. szabadság, hiszen vizsgaidőszak van az egyetemen, és diákmunkám sincs erre a hónapra. Nagy szerencsém, hogy vizsgám sincs most, az összes tárgy évközi jegyes volt.

December végén nem terveztem volna folytatni az egyetemi tanulmányaimat, de kaptam egy rossz hírt a jövőmmel kapcsolatban, egyfajta álomhivatás ment csődbe. Októberben elhagyott az egyetlen személy az életemben, a legjobb barátom, augusztusban pedig a testvéremet tiltottam le, az egyetlen családtag, aki megvolt úgymond, hiszen állandóan cikizett, és rajtam vezette le, hogy rossz szüleink voltak.

Tehát képzeljétek el azt a szituációt, hogy szószerint senkivel se beszéltek, egyetemen beültök előadás és gyak.ra, maximum egy-két szót váltatok ha kérdeznek gyaktársak, és ennyi. Probáltam ez idő alatt barátkozni, de nem jártam sikerrel.

December vége óta egyre rosszabbul vagyok, először csak reflux tüneteim erősödtek, aztán egesznapos kedvtelenség, fekvés, mindennap 6kor alszom el, és 16-kor kelek, nem volt jellemző a hányás nálam, sőt, utoljára 11 évesen hánytam maximum, de ez idő alatt 3x hánytam. Egyre gyengébb vagyok, a hányások alatt, második alkalommal majdnem megfulladtam, ziháltam, majdnem összeestem, most volt a harmadik hányás, és álmomban is hánytam egy picit. Mellettem paplan volt hányásos, és amikor felriadtam ismét hánytam, ismét erős fulladásos-légszomj érzés, hiszen az orromba felment a cucc, ott nem kaptam levegőt, de a nyelőcsövem is teli volt.

Azt érzem, hogy vége lesz a sok szenvedésnek, és hamarosan megfogok halni. Nem öngyilkosság lesz, szerintem egy méltó, igazságos módon fogom itt hagyni ezt a gyarló és igazságtalan világot. Amúgy 20 éves fiú vagyok.

tegnap 16:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Hívj mentőt, mielőtt rosszabb lesz, és tényleg elérne a vég.

Hidd el, jobb lesz, csak most még nem tudod, mert a hullámvölgyben vagy.

Amúgy lehet, hogy vírus van a hattérben, nemcsak a lelki gondok.

tegnap 16:07
 2/12 anonim ***** válasza:
10%

Ezt elolvasni is fájt...

🤦

tegnap 16:33
 3/12 anonim válasza:
97%
Én 14 éves koromban éreztem ugyanezt. Annyira bedumáltam magamnak hogy beteg vagyok,hogy tényleg belázasodtam a végére. Aztán kinőttem a parát, most jól vagyok már közel 30 éve. 42f
tegnap 17:09
 4/12 anonim ***** válasza:
54%

Mindenképpen elmennék orvoshoz. Ha szeretnél valakivel beszélgetni (nem muszáj lelkizni ha nem akarsz, bármiről beszélhetünk) írj rám privátban :D Ne félj, nem harapok :D

18/L

tegnap 18:47
 5/12 anonim válasza:
19%

Diliház, erősen javasolt neked.

Nagyon bírom az ilyen kényes mihaszna taknyokat. Legyen hobbid,foglald el magad oszt annyi. Légy férfi!

tegnap 21:36
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A mentális állapotod miatt megromlott a testi egészséged a depresszió, magány és stressz miatt amit a hétköznapokban élsz át de senkivel sem tudod megosztani. Szokták mondani, minden fejben dől el. Ha beteg az elméd, a tested legyengül. Sajnálom, hogy ilyen szituációba kerültél, akár pánikrohamok is lehetnek a háttérben. Érdemes lenne elmenni egy kivizsgálásra, ha egészséges vagy, akkor biztosan a mentális állapotod tesz tönkre, amit ugyancsak lehet gyógyítani. Nekem is írhatsz nyugodtan ha szeretnél, nem vagy egyedül.

27F

tegnap 22:57
 7/12 anonim válasza:
91%
#3-as vagyok. Amúgy nálam ez a hipochondria még nem múlt el teljesen, csak már tapasztaltabb lettem kissé. 14 éves koromban a pubertás miatt megduzzadtak a nyirokcsomóim,és halálos betegnek képzeltem magam. Addig hergeltem magam,míg lázam is lett. Majd jött a gimi,az elterelte a gondolataim,és már nem voltam beteg. Azóta már kb.20-szor diagnosztizáltam magamnak halálos betegséget,végstádiumú rákot,de még mindig itt vagyok 42 évesen,és még soha nem voltam olyan fitt,mint most. Múlt héten voltam laborban. Fehérvérsejt picit magas. Doki azt mondta a leletre hogy teljesen rendben van. Én rögtön leukémiásként diagnosztizáltam magam. Az arcomon van egy kinyomott pattanás után maradt piros folt. Egyértelműen bőrrák-szerintem legalábbis. Egy nap alatt kitanultam netről a bőrgyógyászatot. Le is doktoráltam. Szóval teljesen egészséges vagyok de minden apróságra rágerjedek. Pedig vannak hobbijaim,tevékeny életet élek...de azt megtanultam hogy a halált nem adják olyan könnyen....remélem még fejlődök én is és végleg elmúlik a hipohondriám. Nagyanyám mindig beteg volt,egy életen át. Most is beteg. 96 éves.(semmi baja amúgy). De ő azt mondja hogy beteg. A fene se érti ezt.....
ma 01:52
 8/12 A kérdező kommentje:

Utolsó, 3 hetente járok pszichológushoz, ő is látja rajtam, hogy rosszabbul vagyok, és objektíven tapasztalom. Ez nem hipochondria. Az pont az, hogy fél betegségektől, én egyáltalan nem félek. Csak haljak meg és kész, inkább azt érzem, hogy egyre rosszabb a fizikális állapotom, és ennek temető lesz a vége. Semmiféle betegségről nincs itt szó, engem az emberek tönkretettek. Nyilván egy kívülálló nevet ezen jajj mivel is, érdekes módon akár hány kérdést feltettem itt gyakorin az életemről, traumáimról mindig megkaptam, hogy kamuzok, hazudok, ez kitaláció, ez horror.

Köszönöm a segítőkész válaszokat, viszont most úgy vagyok ezzel, hogy momentán nem tudok írni senkire, nem merek nyitni, rossz tapasztalatok...

Első, mentőt nem akarok hívni, pont ez a célom, hogy ha kapok egy lehetőséget, és ez a halál nem olyan hogy bátorság kell, leugrani valahonnan stb., ez egy ajándék, hiszen lehet alvás közben halok meg, tehát nem szenvedek. Nem akarok öngyilkos lenni, nincs hajlamom, de úgy érzem, hogy a teremtő is megelégelte azt, amiket kaptam.

ma 04:42
 9/12 anonim ***** válasza:
12%
Ne próbálj barátkozni célzottan, mert akkor nem esik le senkinek, hogy mi van veled, hogy jobban figyeljenek. Mondd el kerek perec, hogy milyen helyzetben vagy és ha tudnak, vonjanak be programokba, társaságba. Nem egy nap alatt, de meglepően gyorsan meg fog oldódni a problémád.
ma 04:50
 10/12 A kérdező kommentje:
Igazából ez a hányás dolog, gyomorsav köpködésnek indul október végén, hetente 2 alkalommal mindig vagy fél liter gyomorsavat köpködtem ki éjszaka, amikor felriadtam. Ekkor is egyre fáradtabb voltam, de úgy voltam, hogy biztos magány, majd ha felvesznek oda, ahova jelentkezek, összeszedem magam és jobb lesz. Amikor elutasítottak egy hosszú tagfelvételi eljárás után zuhant be minden, kedvtelenség, bioritmus felborulása, étvágytalanság. Hányás először pont az elutasítás utáni napon történt, és orrsövényferdüléssel hányni nem a legkelemesebb mikor az orromba is van a cucc és nyelocsovemen megakad a szilard kajadarab ami nem jön ki, rengeteg nyálkás gyomorsavval. Következő hányás jan elején volt, és végül tegnap, amikor álmomba is hánytam , amit nem vettem észre. Mindezek mellett kb mindennapos a gyomorsav "kiköpködése" mikor felriadok. Most is próbáltam aludni de ilyen hányingerre kellek fel, és az orromba érzem a nyálamat. Egyre rosszabbnak érzem az egészet, például október vége óta megkaptam szomszédtól, hogy lehet hallani hogy horkolok elvileg baromi hangos, másik lakásból halja vegulis, pedig én soha nem horkoltam eddig, akkor anyám vagy mások szóltak volna gyerekkoromba, plusz szomszéd is mondta, hogy eddig nem hallotta.
ma 04:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!