Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintem kezdek alkoholista...

Szerintem kezdek alkoholista lenni! Van valami gyógynövény ilyen helyzetekre? Vagy, hogy, mi lenne jó?

Figyelt kérdés

Itthon ha csinálni kell valamit, mert miért ne kéne, előtte, de néha közben is, megiszok valamit, ugy jobb kedvel oldom meg a dolgokat,

Ha nem iszok, nincs kedvem már semmihez,

inkább ledőlök tévézek, olvasok,

Ha pl, napokig nem csinalok úgy "semmit" csak vagyok, a kanapén, tv, net, ilyesmi, akkor nem is gondolok az italra.

Ez már érdekes, nemtom, hogy lettem ilyen, de nemhiszem jó így, vagy nem is tudom.

ma 04:28
 1/2 anonim ***** válasza:

Igyál vizet helyette, vagy egyél csokit és mozogj helyette.

Hogy miért lettél ilyen? Mert az alkoholisták országában élsz, ahol kulturálisan elfogadott az ivás, ami mindig egyszerűbb, mint felelősséget vállalni bármiért is, hogy a problémamegoldó gondolkodást sem valószínű, hogy az alkoholista környezetedtől tanulhattál volna, ugye? A piához nyúlni a legegyszerűbb, csak aztán viszi a pénzed, a tanulmányaid, a szakmád, a társas kapcsolataid, ha csak ivós cimboráid vannak, csodálkozol, ha te is iszol? Aztán viszi a májad, az egészséged, a pénzed, de legalább van kedved mindenhez? Szerintem nem éri meg, mert visszafordíthatatlan károkat okoz a testedben.

Helyette igyál sok vizet, mozogj sokat, sportolj, gyalogolj, mozogj, aludj eleget és elég mélyen, és egyél egészségesen, sok zöldséget és gyümölcsöt, vasat tartalmazó ételeket, az is okoz kedvhiányt, ahogy a b12 vitamin hiánya is, ami húsban van vagy szedni kell külön. És NE igyál alkoholt, mert az méreg a testednek! A tested a várad, vigyázz rá, ne rombold, hiszen benne élsz, ha nem vigyázol rá, fájdalmakat okoz, aztán majd arra is alkoholt iszol inkább? Ne igyál alkoholt, igyál meg napi két liter vizet legalább! És mozogj sokat!

Ha meg csak piás haverjaid vannak, akkor keress új barátokat, illetve velük is lehetsz úgy, hogy nem alkoholt iszol, de az sokkal nehezebb, hidd el!

ma 05:44
 2/2 anonim ***** válasza:
Amiket leírsz, egyébként az alkoholmegvonás tünetei. Ha spontán még ki tud jönni belőle vakaki, akkor elhagyás után 2-3 héttel helyreállnak ezek az érzések.
ma 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!