Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Üldözési mániával hova lehetne...

Üldözési mániával hova lehetne fordulni?

Figyelt kérdés

Sokszor azt képzelem, úgy érzem, hogy valaki figyel, vesz, üldöz, rosszat akar. Ilyenkor teljes rohamot kapok, elkezdek szédülni, a pulzusom az egekben van, kifutnék a világból. Sokszor odáig fajul, hogy a mentőt hívnám.

Amikor a közelemben nevetnek akkor is meg vagyok győződve, hogy rajtam nevetnek. Meggyőződésem, hogy valakik rosszat akarnak nekem, meg akarnak alázni és ennek érdekében mindent meg is tesznek.

jan. 22. 23:18
 1/9 anonim válasza:
100%
Pszichológus.
jan. 22. 23:21
 2/9 A kérdező kommentje:
A mindennapjaimra is kihat már ez az egész. Emberek közé, tömegbe lehetetlen, hogy menjek. Volt olyan, hogy 3 kilométert gyalogoltam, mert képtelen voltam buszra szállni. Nagyon rossz így élni.
jan. 22. 23:25
 3/9 anonim ***** válasza:
69%

Általában a túlpörgött központi idegrendszer okozza. Pihenés, nyugalom, jó táplálkozás, ami elsődlegesen kellene. Másodsorban pedig pszichiátriai gyógyszerek és kezelés, ha szükséges.

Nikotin, kávé, energiaital (drogok), amik sokat tudnak rontani rajta, sőt elő is idézhetik.

jan. 22. 23:30
 4/9 A kérdező kommentje:
Pihenés, nyugalom, jó táplálkozás ezek megvannak. Edzek is. Nikotin, kávé, energiaital és társai pedig nem játszanak szerepet az életemben.
jan. 22. 23:31
 5/9 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Ne szégyellj segítséget kérni! Szerintem ezt egyedül nem igazán lehet megoldani és egyre nehezebb lesz… Én a helyedben mindenképp keresnék egy jó pszichológust!
jan. 22. 23:38
 6/9 anonim ***** válasza:

Ez nem "üldözési mánia", ez szociális szorongás, pánikzavar, masszív önbizalomhiány! Otthonról hoztad anyukádtól-apukádtól. És pontosan tudod, hogy pszichológus kell hozzá, nem is fül-orr-gégész! Nem akármilyen pszichológus, hanem klinikai szakpszichológus. Első körben gyógyszer nélkül, aztán majd kiderül, hogy kell-e.

A nyugalom nyilván nincs meg, hát nagyon nincs. Gyerek vagy vagy felnőtt?

jan. 22. 23:40
 7/9 anonim ***** válasza:
17%
semmi gond, bevallom, en vagyok az. mindig figyellek meg ha a wc kefevel torlod a puccsot ki.
jan. 22. 23:52
 8/9 A kérdező kommentje:
Hetes, egyáltalán nem vagy vicces! Miért kell ez?
jan. 23. 00:04
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Ha felismerted hogy félelmed alaptalan tudatos elméddel az akaraterőddel le tudod győzni a rohamot. Amikor rád tör az érzés mondogasd magadban: erős vagyok, uralom magam, senki se üldöz, az emberek nem törődnek velem! Ez segíteni fog, a rohamok hamarosan megszűnnek.
jan. 23. 01:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!