Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehet túl jutni egy...

Hogyan lehet túl jutni egy lelki nehézségen? 2. Várandósságom alatt végig természetes szülést szerettem volna, amire meg is volt az esély, de úgy érzem rossz orvos mellett tettem le a voksom, aki nagyon császár párti és végül én is az lettem..

Figyelt kérdés

A kórház egy magánkórház, ezért is írtam úgy hogy én döntöttem rossz orvos mellett.

Próbálok úgy gondolni az egészre, hogy legalább itt a kisbabám aki egészséges és minden rendben vele, de egyszerűen nem tudom elengedni azt a tényt, hogy nem szülhettem meg természetes úton a gyermekemet.

ma 10:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
34%

Én sok olyan sztorit hallottam, h simán ment valakinek természetes úton is a baba, császár után, úgyhogy ne keseredj el.

A császár miatt meg tökre irigyellek. Én természetes úton szültem mindhármat, de innen nézve a császár sokkal-sokkal jobb. Nem kell kibírni azt a rengeteg fájdalmas vajúdást (nekem sokáig tartott) plusz az alvázad is olyan marad, mint amilyen volt. (Tudom, intimtorna stb - de soha nem lesz ugyanolyan már azzal sem.) Nyilván kibírja császáros sebbel röhögés nélkül az ember, de én kb csak előnyét látom a természetessel szemben. :)

ma 12:18
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nagyon kedves vagy! ❤️

Igazából én vajúdtam is (imádtam! Tök jól tudtam kontrollálni), tágultam is de nem illeszkedett be a pici, kaptam oxitocinos rásegítést is, de csak baromi erős fél perces fájásokat okozott a pici akkor sem jött le.. aztán azt mondta doki hogy felesleges lenne kínlódnom még órákat, ha eddig nem tudott leindulni a pici, akkor már nem is fog és csak én fogok kimerülni tőle még jobban. Meg hogy szerinte hozzám képest arányaiban nagy a baba és lehet hogy meg sem tudnám szülni, de ezzel már korábban is riogatott. Akkor kellett volna azt mondanom hogy köszönöm, keresek más orvost aki támogató.

Pedig sok helyen olvastam hogy sokaknak a második baba csak később illeszkedik be stb..

legjobban az bánt hogy nem hallgattam a megérzéseimre és nem kerestem fel más orvost is, hogy neki mi a véleménye.

Ha ezt meglépem, és ő is ezt mondja, lehet megnyugszom és jobban el tudom fogadni a helyzetet.

ma 12:45
 13/14 Truest válasza:
74%

Nekem volt császáros és vaginális szülésem is, mindkettőnek volt előnye és hátránya is. A gyermekeimet egyformán szeretem attól, nem érzem hogy különböző kötődéssel lennének felém a születésük miatt.

Hiszek abban, hogy véletlenek nincsenek, nem tudhatod hogy mi történt volna, ha nem császárral születnek meg és mindig az a legfőbb nézőpont, hogy egészségesek legyenek.

ma 13:38
 14/14 anonim ***** válasza:

#10.

"Én is erre gondoltam hogy idő kell a testemnek és sikerülhet a VBAC."

Szerintem ez marha rossz hozzállás, mert .ár most kezded beleélni magad abba, hogy legközelebb majd sikerül.

Korántsem biztos, és ha így állsz hozzá, még csak akkor leszel padlón.

Szakembert, minél előbb. Egy jó pszichológus tud segíteni rajtad.

ma 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!