Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Most akkor depressziós vagyok,...

Mirimarika kérdése:

Most akkor depressziós vagyok, vagy nem?

Figyelt kérdés
Alapból mindenhez közönbösen viszonyulok, és gyorsan megunom. Sok hobbim van, de már nem olyan jó egyik sem, nagyon gyorsan feladok mindent. Nagyon ingatag a hangulatom (lehet, hogy csak amiatt, mert tini vagyok) és sokszor sírok. Introvertált vagyok, még akkor is visszahúzódóbb, amikor már évek óta ismerek valakit, vagy egy társaságot. Tavaly mindenki azért nevetett rajtam, mert sokszor voltam szomorú magánügyek miatt és depinek hívtak. Ilyenkor mindig szomorú voltam érthetően, de azóta nem tudom, hogy akkor tényleg depressziós vagyok, vagy csak ez csak egy gúnynév?
ma 20:27
 1/4 anonim ***** válasza:
71%

Tiniknél normális a hangulatingadozás. Ha szeretnéd menj el pszichológushoz, ők tudják ezt megállapítani.

Egyébként szerintem egyaltalan nem depresszió, az ennél sokkal súlyosabb.

ma 20:37
 2/4 anonim ***** válasza:
Az egyes pszichiátert akart írni nem pszichológust csak nem tudja hogy mi a különbség nem tudja hogy a depresszió egy orvosi diagnózis és csak pszichiáter szakorvos tehát orvos állíthatja fel az orvosi diagnózisokat.
ma 21:41
 3/4 anonim ***** válasza:

jo kérdés, de fontos azért h milyen közegben vagy és az milyen hatással van rád és a többi

itt azért elég sok minden is közre játszik

ha egy pokol az életed pl nem véletlen h nem sok kedved van hozzá , de ha minden jo és happy de te még is folyamat fosul érzed magad az azért eléggé arulkodo lehet

az alvási szokásaid nagyon sokat elárulhatnak, a minöséguk hosszuk és modja

az h mivel utod el az időd és eközben h érzed magad, a mostani fiatalok nagyon belevannak növe a tiktok és hasonlo világokba amik csak rontanak a dolgokon mert minimalisra csökken az az idö ameddig figyelni tudnak vagy ameddig érdekli öket valami stb

és még sok sok sok dolog és tenyezö ami nelkul nem lehet megmondani h mi a helyzet, amit csak te tudsz még ha nem is gondolnád hogy lényeges

ma 21:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Pontosan tudom, hogy mi a különbség, és azt is, hogy diagnózist csak orvos ergo pszichiáter állíthat fel.

Viszont valóban rosszul fogalmaztam. Menjen pszichológushoz, ha szükséges ő elküldi pszichiáterhez, de a leírtak alapján ez közel nem pszichiátriai eset.

ma 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!