Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Láttatok már kövér menyasszony...

Láttatok már kövér menyasszonyt? Erős testképzavarom van.

Figyelt kérdés

Nehéz nálam ez a testsúly téma, amióta kamaszodom folyton hízok és fogyok, 10-20 kilókat. Az a generáció vagyok, amiben még lehetett dagadtozni az iskolában és aki normál alkatú volt, az iszonyatosan elhízottnak számított. Családban is kaptam érte az ívet. Úgyhogy amikor lefogyott állapotban vagyok sem látom magam úgy, ahogy kéne. A jelenlegi normál alkatommal elhízottnak gondolom magam.

Esküvőm lesz nyáron és totál bepánikoltam, hogy annyira rohadt kövér vagyok és addig már nem tudok fogyni, mert tél végére már le kell foglalnom a ruhát. A felkarom olyan vastag mint volt 20 kilóval több túlsúllyal, egyszerűen szorongok attól, hogy azt látni fogják. Én akárhány esküvőn jártam minden menyasszony gyerek méretű vagy a legkisebb felnőtt női méretű volt, egyiknek sem volt vastag, zsíros semmije. Rosszul vagyok attól, hogy lötyögni fog a hájas felkarom és ezt fogják videóra venni és ezt fogom nézni életem végéig. A képeken is látni fogják, hogy a vőlegény normál alkatú és elvett egy ilyen sertést. Az összes fiatal nő vendég szebb lesz nálam pedig nekem kéne a legszebbnek lennem. Igen igen a párom elfogad úgy ahogy vagyok, ez tök jó, de attól még a képek és a videók megmutatják, hogy milyen is vagyok valójában.

tegnap 13:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát én az esküvőmnél még csak enyhén molett voltam. A ruha a boleroval minden hibát takart, egész vállalhatóan néztem ki. A belső értékeidet nem mutatja a mozgókép. Felesleges ennyi jelentőséget tulajdonítani a megjelenésnek.
tegnap 13:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Most ezzel sok mindent nem lehet csinálni, elfogadod vagy nem.

Amúgy nyilván vannak teltebb menyasszonyok is nem kevés

tegnap 13:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha eddig elvoltatok így szerelemben, akkor ezen az esküvő sem fog változtatni. De igen, mind láttunk már kövér menyasszonyt, általában boldognak tűnnek. Ha meg annyira akarsz, állj neki fogyókúrázni, a ruhán még lehet kicsit igazítani később is.
tegnap 13:55
 4/8 anonim ***** válasza:
74%
Pl magamat. 😊 Szerintem csinos voltam, mások is azt mondták, jól választottam.
tegnap 14:12
 5/8 anonim ***** válasza:

A számok beszélnek...

Milyen magas vagy, hány kg? A kitüntetett bőségparamétereid mekkorák; konkrétan...

tegnap 14:24
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

Milyen magas vagy, hány kg? Ezzel kellene kezdeni, hogy valamit is lehessen mondani a kérdésre.

Másrészt a menyasszonyok többsége túlsúlyos többé vagy kevésbé, mert a nök többsége ilyen.

tegnap 14:25
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt írod, jelenleg normál alakod van. Nyárig még van fél év. Ezek alapján nem csak hogy normál, de még vékony is lehetsz nyárig! (Amennyiben célod vékonynak lenni. Természetesen a normál is tökéletes. Meg egyébként bármi, hiszen nem a kilók és a külső a lényeg - de ez a kérdésed szempontjából nem releváns, hiszen számodra fontos, hogy a legjobb formádban legyél a nagy napon.)

A testképzavart feloldani nehéz és hosszadalmas, de ezen is elkezdhetsz dolgozni. Pszichológus, önsegítő könyvek, sőt, szerintem az önismereti csoportok lehetnek a legnagyobb segítségedre! Minél több külső, reális visszajelzést kapsz, annál jobb - annál hajlandóbb lesz az agyad átírni a hibás önészlelő programot.

Egyébként meg ha nem is sikerül ennyi idő alatt fejlődést elérned a testképzavarodat illetőleg, próbáld legalább önmegnyugtatásra használni a tényt, hogy tisztában vagy vele, hogy valami nincs rendben fejben. Gondolj arra, hogy ha rosszul is érzed magad a nagy napon, majd ha x év múlva, egészségesebb fejjel és önképpel visszanézed majd a videót, a valóságot fogod látni, nem a torzítást. Azt, hogy rendben vagy.

Láttam már amúgy túlsúlyos menyasszonyt. Nem vett el semmit a ceremónia értékéből, szépségéből, és rajta sem láttam, hogy a súlya miatt feszengene. Persze ki tudna, ilyenkor belül mi van. Külső szemlélőként számomra csinos volt a nő.

tegnap 14:35
 8/8 anonim válasza:
100%

Én csak ruhák nézegetésénél láttam kifejezetten széles, túsúlyos menyasszonyokat modellként, és gyönyörűek voltak! (A valóságban csak két esküvőn voltam, az egyiken már szinte ijesztően vékony volt a menyasszony, a másikon csak normálisan, de ő is egy csodálatos, hosszú ujjú ruhában volt, szóval az is opció.)

Találd meg azt a ruhát, amiben szépnek érzed magad! Mert biztos vagyok benne, hogy van! és ne hasonlítsd össze magad senkivel, nem kell senkinél jobbnak vagy vékonyabbnak lenned, a párod szemében úgyis te leszel a legszebb, azért vesz téged feleségül:)

Sokkal többet számít az, hogy belülről ragyogj, és boldogan menj férjhez, Nem is a fizikai szépséged vagy a tested van a középpontban, hanem a szerelmetek, és ennek a szépsége sokkal többet számít az alakodnál. Én voltam menyasszonyi ruha szalonban ruhákat próbálni a szalagavatóra, és nagyon sok nagy volt rám, nem is kicsit, pedig se alacsony, se vékony nem vagyok. Csak a fejedben lévő kép miatt gondolod, hogy menyasszony csak vékony lehet. De biztos vagyok benne, hogy tudsz találni olyan ruhát, amiben igazán hercegnőnek érezheted magad! Menj el sok helyre, álmodd meg! Lehet, hogy nem minden formájú ruha fog jól állni rajtad, de az nem baj, senkinek nem áll jól minden. Ne hasonlítsd össze magad senkivel, csak magaddal! Szépnek látod magad abban a ruhában, önmagadnak? Szebb vagy, mint egy átlagos hétköznapon? Én nagyon varázslatosan tudom magam érezni egy igazi hercegnős ruhában:)))

És nagyon-nagyon sok boldogságot kízánok nektek, meg gyönyörű esküvőt!!! Csak ti ketten vagytok fontosak, senki más véleménye nem számít

ma 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!