Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem emlékszem a gyermekk...

Miért nem emlékszem a gyermekkoromra?

Figyelt kérdés

Édesapám 2020-ban hunyt el egy gyors lefolyású rákban. Itthon hunyt el, én találtam meg. Nagyon zavar, hogy nagyjából semmire se emlékszem ami vele kapcsolatos, szerintem két kezemen megtudom számolni az emlékeim. Arra az időszakra se emlékszem, amikor beteg volt, ez nagyjábol 3-4 hónap.

Az utána lévő időszakról már jóval több emlékem van, de nagyon rossz, hogy alig maradt meg valami róla, meg úgy alapból az egész gyerekkoromról. Ez miért van? Mi okozza?

A halálát nem igazán sikerült feldolgozni, azóta évről évre inkább egyre csak rosszabb. Az utána levő 1,5 évben sokkal jobban voltam, mint utána. Ezt sem értem, ez miért lehet?

tegnapelőtt 23:06
 1/7 A kérdező kommentje:
A gyerekkort úgy értem, hogy 16 éves korom előttről, ennyi éves voltam amikor elhunyt.
tegnapelőtt 23:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az agy folyamatosan dolgozik.. próbálja halványítani a rossz emlékeket.

Traumát éltél meg, azért van ez így :/

Őszinte részvétem!!

tegnapelőtt 23:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Később elő fog jönni. Ne siettesd. Részvétem!
tegnapelőtt 23:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges, hogy voltak olyan élményeid előtte is, amik fájdalommal asszociálódnak.
tegnap 00:03
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
4. Vagyok. Őszinte részvétem.
tegnap 00:03
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!🥰
tegnap 00:20
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ilyen trauma nélkül is alig van emlékem... Nemcsak a gyerekkoromból, de pl a fiam babakora is full homály, pedig még csak 8 éves lesz
tegnap 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!