Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért így élem meg?

Miért így élem meg?

Figyelt kérdés

Azt ha a párom változtat valamiben amit kértem, akkor azt magamban úgy értékelem már rögtön amint látom a változást/próbálkozást, hogy rögtön kezd "felül íródni" bennem a változás előtti sok negatív dolog azzal kapcsolatban, még ha tudom nem is lesz tartós..

Normális ez így?

jan. 5. 08:39
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés felmerült benned, ez a legjobb része az egésznek, hiszen közeledsz ahhoz, hogy reálisan értékeld a helyzetet. Nem, nem kell a legkisebb változást örökérvényűnek tekinteni, de érdemes értékelni, ha látod a másiknál, mert a számára adott elismerés megerősíti abban, hogy a változást ismételje.
jan. 5. 09:29
 2/3 A kérdező kommentje:

1es. Tudom a változás időbe telik mint egy új szokás bevezetése. De nem is úgy hogy 1 2 hónapig csinálom aztán vissza áll minden, majd újra szóvá teszik újra csinálom..

Próbáltam dicsérni stb mint motiváció ez sem hatott sokáig

jan. 5. 11:53
 3/3 anonim ***** válasza:
Az a gond ezzel, hogy ha valaki más tesz szóvá valamit ami benned van, akkor nem fogad el olyannak, amilyen vagy. Ha Te magad ebben a dologban, amit megszólt nem látsz valós problémát, akkor a másik fél akarata sosem lesz elég motiváció a tartós változtatáshoz. Ha mégis magadra kényszeríted, akkor gyakorlatilag egy maszkot veszel fel az ő kedvéért, és nem adod önmagad, nem vagy önazonos. Ez pedig egy párkapcsolatban nem jó irány. Minél több ilyen dolog van, annál inkább érzi az ember, hogy tojáshéjakon lépked a párja mellett.
jan. 5. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!