A pszichiátria tud majd irányítani?
Figyelt kérdés
Súlyos gondok vannak a viselkedésemmel, ami abban merül ki, hogy verbálisan bántalmazom a tanáraimat a suliban, ahova járok. Nem akarom elmondani, hogy hol van ez a gimnázium. Ezért pszichiáterhez vittek a szüleim, aki kezelni is fog, eddig csak vizsgálatok voltak. Ezek antiszociális személyiségzavart állapítottak meg, és átmeneti pszichotikus tüneteket. A kérdésem az lenne, hogy a pszichiátria képes lesz majd kontrollálni engem, befolyásolni a viselkedésem, mert nagyon afelé halad az életem, hogy bezárnak valahova?tegnapelőtt 20:43
1/10 anonim válasza:
Irányítani nem. Megértei és racionálisan meggyőzni próbálhatnak. Bezárni se fognak, ha nem vagy közveszélyes. A tanárok verbális bántalmazása, magyarán feleselés nem pszichiátriai betegség. Ha tényleg pszichopata vagy (az szépnevű antiszociális személyiségzavar valóságos tartalma), az már általánosban is kiderült volna hasonló viselkedésből, de nem csak verbálisan. Pszichotikus tünet: ha olyat látsz, hallasz, érzel, ami nincs. Van ilyen nálad?
2/10 A kérdező kommentje:
Van ilyen nálad? Igen, összeesküdött velem szemben az egész tanári kar. Azt mondta a doki, hogy ez egy téveszme. Pipa. Vagy pl. olyanok, hogy néha hallom, hogy miről beszél a szomszéd család a falon túl, és elkedzek félni, mert ők sem szeretnek, sőt biztos utálhatnak. Próbálnak így befolyásolgatni, hogy ne tudjak aludni: kopognak, zörögnek, ordibálnak. Elég ilyesztő...
tegnapelőtt 21:04
3/10 A kérdező kommentje:
*ijesztő
tegnapelőtt 21:04
4/10 A kérdező kommentje:
És a másik kérdésre válaszolva: voltak elég durva dolgok velem oviban. Pl. verekedések, nekimentem az ovónőknek is. Ott is elküldtek pszichológushoz, de anyámék nem vittek el.
tegnapelőtt 21:08
5/10 A kérdező kommentje:
A szüleimmel is voltak verekedéseim néha, de szerintem az belefér, hogy néha elvertek, én meg védekeztem vagy valami. Iskolán kívül viszont nagy bunyókban is benne voltam lol.
tegnapelőtt 21:10
6/10 A kérdező kommentje:
18 évesen nem megyek neki mindenkinek, főleg nem tanároknak. De elég cifra dolgokat mondtam már a tanári karról...
tegnapelőtt 21:16
7/10 anonim válasza:
És más nem hallja, hogy a szomszédok kopognak-zörögnek-ordibálnak? Merthogy az a valóság is lehet, ha más is hallja. Hogy a tanárok meg a szomszédok utálnak, mert agresszív vagy, az is lehet valóság. A szüleid vastagon benne vannak az agressziódban. Mennyi az a "néha"? Ha téged vertek, naná, hogy agresszív leszel. Nem, nem fér bele a gyerekverés! Az orvossal való beszélgetés mennyi ideig tartott? Jelen volt valamelyik szülőd is?
8/10 A kérdező kommentje:
Olyanok voltak pl. hogy anyám beleverte a fejem a tányéromba, mert olyat vágott a fejemre; elvert felmosóval; vagy lekevert pofonokat nyilvános helyeken, más emberek előtt is, amikor valami rosszat csináltam és panaszkodtak rám - erre ő helyben pofonvert. Fél óra volt a beszélgetés am kb. anyám nem volt bent akkor, mert tesztet is csinált, de anyám is beszélt vele előttem kb. 20 percet.
tegnapelőtt 21:25
9/10 A kérdező kommentje:
Ilyen emberekről képeket mutatott, és meg kellet mondanom, hogy melyik szimpi.
tegnapelőtt 21:27
10/10 anonim válasza:
Ezeket elmesélted az orvosnak? Meséld, mert ez borzasztó! Valószínűleg semmi bajod nincs, hanem a szüleid brutális állatok! Még jó, hogy agresszív lesz a gyerek, ha a szülei maguk a pszichopaták! Nem isznak? Amint végzel az iskolával, úgy fordíts nekik hátat, mintha sose léteztek volna.
Az orvos miket kérdezett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!