29 éves nő vagyok. Pánikbeteg. A tünetem pedig, hogy ki akar ugrani a szívem a helyéről olyan heves szívverés jön rám. Leginkább zárt helyeken mint a bolt és a busz. Nektek van olyan ami bevált erre a tünetre ?
Nekem nem gyógyszer, de segíthet neked is. Tekintve, hogy ez pszichés, ilyen szempontból is segíthetsz magadon. Ez a tudatos jelenlét gyakorlata. Példa gyakorlat: Nézz körül, hol vagy, mi azbazb5 dolog, amit látsz? Mi az a 4 dolog, amot hallasz? Szívd be mélyen a levegőt...milyen illatot érzel? Figyeld meg hol vagy, mit csinálsz? Érints meg a térded vagy azt a felületet amin elhelyezkedtél, vagy bármilyen tárgyat, amit elérsz... érezd az ujjaid alatt.
Nagyon jók még a különböző légzéstechnikák, és a napi szintű relaxáció-meditáció. Ezeket most nem részletezem, van fent a neten sok minden. De itthagyok egy linket, ami WHO segédanyaga, szerintem nagyon szuper! (Vagyis remélem, hogy sikerül megosztani. Ha nem, akkor így keress rá: "Stressz idején tegyük azt, ami számít")
Amikor már túl vagy minden relaxációs technikán, légzéstechnikán, figyelemeltereléses technikán, meg ki tudja min, és még mindig pánik van, menj el pszichiáterhez, aki ír fel gyógyszert, amitől jól leszel és azt fogod magadtól kérdezni, miért nem előbb mentél el, minek kínlódtál ennyi ideig.
Ne aggódj, mindenki az elején próbálja magának megoldani ezzel azzal, és végigmegy ezen a rögös úton.
A szorongás és pánik kialakulása szorosan összefügg az agyban lévő neurotranszmitterek (kémiai hírvivő anyagok) egyensúlyával és működésével. Azért mondják, hogy pszichés, mert a szorongás, depresszió vagy más mentális problémák érzelmi és gondolati szinten jelennek meg, még akkor is, ha a háttérben biokémiai folyamatok állnak.
A pszichés zavarok nem függetlenek az agy fiziológiájától és kémiai egyensúlyától. A „pszichés” kifejezés azt hangsúlyozza, hogy ezek a problémák a tudatállapotban, érzelmekben és viselkedésben nyilvánulnak meg, míg a „kémiai” aspektus az ezek mögött álló neurotranszmitter-eltérésekre vagy hormonális változásokra utal.
Például egy stresszhelyzet pszichés élményként indul el (félelem vagy aggodalom érzése). Ez aktiválja a biokémiai rendszert (pl. kortizol és adrenalin felszabadulását), ami testi tüneteket (szívdobogás, izzadás, remegés) vált ki, az agy pedig ezt a visszacsatolást további érzelmi reakciókkal erősíti meg, ezzel fenntartva a szorongást.
A problémád kb olyan mint a cukorbetegnek vagy a pajzsmirigyesnek. Mit szólnál hozzá, ha ő is mindenféle relaxációs technikával próbálná leküzdeni? Azt mondanád hogy ez nem fog menni.
Menj el pszichiáterhez.
Nagyon szépen köszönöm!
A link jó,el is kezdtem olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!