Álomvadász kérdése:
Egy jó hete kezdődött el ez. A történet annyi, hogy 2-3 éve volt nekem pánikrohamom ami azzal járt, hogy szapora volt a szívverésem, légszomjam volt illetve gombócérzés volt a torkomban, alig tudtam tőle nyelni. Mi lehet?
Figyelt kérdés
Ez elmúlt kb 1-2 hónap után. Idén megint elkezdett valami jelentkezni, ami pedig az hogy a gyomrom és a hasam egyaránt görcsölt, elvileg magas volt a savam, kaptam rá gyógyszert már amennyire ez rendbe jött. Néha még mindig görcsöl a hasam. De viszont egy jó 1-2 hete az van, hogy minden nap egy jó ideig szúr a mellkasom a bal oldalt ahol a szívem van, és semmi energiám sincs szinte. A vérvétel se mutatott ki semmit ami probléma lenne, maximum aztmondták hogy igyak többet. Bárkinek bármi ötlet mi lehet a baj? Ja és hipochonder vagyok egy kissé és pánikbeteg is saját véleményem, szerint. Én nem utalok ezek után szívproblémára vagy hasonlóra, azért írtam ide, hátha vannak nyugtató emberek akik értenek ehhez. 16/F2021. szept. 2. 18:32
1/3 anonim válasza:
Én szinte ugyanígy kezdtem, fiatal tini koromban szívpanaszok, 3 nap kórház, semmit nem találtak. Aztán évekig semmi, majd gimi vége felé újabb panaszok, utána 1-2 évig megint semmi. Utána egyetemen újra kezdődött és azóta is tart. Közben időnként nekem is van gyomorégéses problémám (ez is a széliránnyal változik, néhány hétig panaszt okoz, majd hosszú időre távozik). Én mindezen tapasztalataim alapján azt javaslom, hogy menj el teljes körű kivizsgálásra kardiológiára illetve gasztroenterológiára is. Ha találnak valamit akkor rendbe teszik, ha nem akkor pedig megnyugszol. Én szintén hipochonder vagyok, így megértem a helyzeted. Egy jó tipp még - ha szívproblémára hajazó rosszulléted van, figyeld meg magadon, hogy feszült vagy-e, gondold végig, hogy történt-e mostanában olyan dolog ami nagyobb stresszt válthatott ki, illetve próbálj ki bármilyen relaxációs technikát vagy figyelem elterelést, esetleg egy kis lightos mozgást, nekem ezek beválnak. Ha a megynugtatás vagy figyelemelterelés hatására enyhül illetve elmúlik a rosszullét, akkor valószínűleg nem szervi gond van, hanem pszichológiai. Még egy jó tanács - ha úgy érzed nem tudod eredményesen kezelni, keress fel szakembert, aki segít. Lehet néhány alkalmas terápia elég ahhoz, hogy kordában tudd tartani a szorongást és a stresszt. Én is most elégeltem meg, így keresek egy jó szakembert. Lehet, hogy most nincs szervi gond, de ha hosszú évekig ez így megy tovább, akkor a stressz és a szorongás biztosan kárt tud tenni a szervezetben fizikailag is. Akkor már nehezebb lesz segíteni rajta. Jó egészséget, kitartást! :)
2/3 A kérdező kommentje:
Voltunk dokinál, aztmondták nincs semmi gyulladás. Ultrahangon is minden rendben volt, a háziorvosom mondta egyedül azt hogy nagy a savam, kaptam rá gyógyszert. A vérképemem meg a mono.abs meg a mono szazalek nagy lett, a hemoglobin is nagy lett, meg a keratinin meg a amiláz. Neked is ezek voltak? Ha igen mennyi idő után múltak el?
2021. szept. 4. 09:58
3/3 anonim válasza:
Nekem a vérképem teljesen okés, a gyomorégés időnként jön elő, olyankor reflux diétát tartok és pár nap/hét alatt lecseng.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!