Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetnék ilyen helyzetben?

Mit tehetnék ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
A helyzet a következő 21 éves lány vagyok, sosem volt normális párkapcsolatom, én vártam arra a fiúra, aki tényleg szeretni fog és én is őt, de ez nem jött össze, mindig csak ilyen kavarásokba volt részem, amiben a csókig tovább nem léptem, mert vagy olyannal volt dolgom, akit nem kívántam, nem tetszett, vagy akivel nagyon akartam volna, csak szexet akart. Szégyellem, hogy szűz vagyok és veszi el az önbizalmamat. Korosztályomban, közvetlen baráti társaságomban mindenki kapcsolatban van vagy tapasztalt, én teljesen lemaradottnak érzem magam, elkezdtem járni pszichólogushoz, ismerkedek aktívan, de sehogy nem akarok sikerülni és a mentális egészségem katasztrófa, mindennap sírok, a sulit sem tudom lassan abszolválni (egyetemre járok, mellette dolgozom) de nem tudom tovább folytatni, teljesen depressziós vagyok, mindennap órákat sírok. Hogy van ebből kiút?

jan. 2. 14:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Semmiről se maradtál le.

Előbb magadat szedd rendbe, utána jön majd tisztességes kapcsolat is.

Aki egyedülállóként lebabázik, vagy aki egy évet dolgozik, és összejön egy új partnerrel, és az egy éves házasságból elválik, az előrébb van nálad? Ne gondold! Előbb fel kell nőni lelkileg. A társ nem egy pipálandó valami a bakancslistán, hanem életünk legfontosabb döntése. Erősödj, és légy türelmes!

A legjobbakat!

jan. 2. 14:30
 2/4 anonim ***** válasza:

A pszichológusnál.

Nem vagy lemaradva semmiről. Az élet nem verseny. Ne másokhoz hasonlítgasd magad!

Örülj neki, hogy nem használt ki senki sem pl. a szüzességed elvételével! Rengeteg embernél ez kifejezetten érték, olyanok körében keress párt, ne olyanokéban, akiknél az az érték, hogy minél több tapasztalata van-e vkinek!

Ilyen mentális állapotban jobb is, ha nincs senkid, ugyanis ha érző emberre vágysz, nem csak egy ölelgethető plüssre, akkor neked is nyitottnak kell lenned az ő lelki kihívásaira, illetve rá is hat az, hogy te nem vagy jóban magaddal és a világgal, úgyhogy először is magadat tedd rendbe pszichológus segítségével, hogy hozzád méltó társat kereshess, ne akárkit, aki netán kihasználja a sérültségedet!

A kimerültségedre pedig egyszerű a válasz: vállalj kevesebbet, pihenj és aludj többet, igyál elég folyadékot, napi két liter minimum, és remélem, hogy megfelelő a pszichológusod!

jan. 2. 14:32
 3/4 anonim ***** válasza:
21 évesen mégis, miről lennél már lemaradva??? Ezt különben sem lehet siettetni. Az érzelmek nem menetrend szerint jönnek. NE feszülj rá az ismerkedésre, abból csak rosszul jöhetsz ki.
jan. 2. 14:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Egy rossz fiúra még nem gondoltál sosem, akivel mindent meg tapasztalhatsz?
jan. 2. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!