Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miből kifolyólag alakul ki,ha...

Miből kifolyólag alakul ki,ha valaki felnőttként nem akar a tettei miatt felelősséget vállalni? Folyton hárítja másra a dolgokat, múltbéli dolgokkal hozakodik elő (szülők miatt lett ilyen,stb), és a párkapcsolatában sem tud helyt állni?

Figyelt kérdés
Ha számon kérik,hogy miért nem csinált meg halaszthatatlan,vagy kötelező dolgokat,akkor különféle indokokat talál ki, felhozakodik régi múltbéli sérelmekkel, szülőkkel vagy más személlyel takarózik és a továbbiakban sem végzi el az adott feladatot. És hogyan lehet egy ilyen emberrel hosszabb távon kapcsolatot folytatni? Miért kezd el rögtön támadni,ha számon kérik?
tegnapelőtt 09:44
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
Én nem tudtam kapcsolatban maradni. Minden hibáját kimagyarázta úgy, hogy én vagy valaki miatt van. Ez folyamatos veszekedést eredményezett. Szó szerint semmiért se vállalta a felelősséget. Idegileg totál kikészített. Aztán kiléptem, és azóta nyugodtság van. Nem hiszem, hogy egy ilyen tipusú ember képes megváltozni.
tegnapelőtt 09:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nincs egy kijelölhető ők. Általában egyébként (ahogy én látom) az szokott lenni a háttérben, hogy a szülők túl kritikusak voltak vele gyerekként vagy szó szerint bullyingolták, piszkálták mindenért, ezért ez az ösztönös védekező mechanizmus alakult ki, hogy kevesebbet sérüljön.

Szakember kellene. Ha elég komoly köztetek a kapcsolat, akkor akár párterápia (hidd el, ha neki van ilyen komoly konfliktuskezelési problémája, úgyis ajánlja majd a terapeuta az egyéni alkalmakat is). Egyébként ezen is felül lehet kerekedni, de neki kell erre ráeszmélnie és akarnia változtatni. A párterápia, ha hajlandó elmenni, segíthet abban is, hogy felnyissa a szemét.

tegnapelőtt 10:06
 3/8 anonim ***** válasza:
nem "ők", hanem "ok" akart lenni, csak félrenyomtam.
tegnapelőtt 10:06
 4/8 A kérdező kommentje:
Egyébként,ugyan az a helyzet nálunk is,mint amit az első válaszadó írt. Én készülök ki mellette, és megkérdőjeleződik bennem sokszor,hogy a hiba akkor mégis bennem van? De nem,mert én nem bújok ki semmi alól! Ha kell szembenézek bármivel de ő meg szépen tolja rá a másikra a dolgokat.
tegnapelőtt 10:10
 5/8 anonim ***** válasza:
50%
Több korábbi személyiségzavaros (bpd) partneremre ez nagyon jellemző volt. (Persze nem biztos, hogy itt is személyiségzavar van a háttérben.)
tegnapelőtt 11:18
 6/8 anonim ***** válasza:
44%
1-es vagyok. Rossz választ írtam??? Vagy mi ez a nagy lenyomkodás? Én csak leírtam, hogy volt dolgom hasonló karakterrel. Egyébként akkor voltunk a 20-as éveink elején. Most 40 felett sem változott az illető.
tegnapelőtt 11:42
 7/8 anonim ***** válasza:
55%
#6 Nem én pontoztalak le, de tény, hogy nem adtál érdemi választ, mivel a kérdés a viselkedés lehetséges okaira vonatkozott, és nem arra, hogy más is találkozott-e hasonló emberrel.
tegnapelőtt 12:38
 8/8 anonim ***** válasza:
A kérdés kifejtésnél volt egy olyan kérdés, hogy hogyan lehet hosszabb távon egy ilyen emberrel kapcsolatot kialakítani. Ehhez kapcsolódóan válaszoltam. De nem tudtam, hogy ha részkérdésre válaszolok, akkor ez valakit frusztrál és egyből nem hasznos a dolog. Remélem, az ilyeneknek legalább már jó napjuk lesz, ha eddig nem volt az!
tegnapelőtt 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!