Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Utálok embernek lenni. Mas se...

Utálok embernek lenni. Mas se szereti?

Figyelt kérdés
Arra jöttem rá hogy én rühellem az életet. Mármint hogy bevagyok zárva egy testbe. Most is fáj a torkom peldaul. A nagy semmibol egyszer csak hirtelen itt vagyok a fold nevu bolygon egy testbe. Aki lelegzik enni inni akar allandoan faradt nincs kedve semmihez. Minden orom ami eddig volt az eletembe mullando de az allando depressziv erzes jelen van. Utalok ember lenni. Nem jo dolog az egesz elet szenvedes… ha szuletesemkor tudtam volna ezt es lehetett volna valasztani en azt valasztottam volna ami szuletesem elott volt. Egy nagy ures semmit. Amikor nem leteztem. De sajnos letezek. Szorongas depresszio panikbetegseg munkahely elvesztese stb. Az eletnek semmi ertelme csak be vagyok zarva ebbe a vacak vekony testbe aminek allandoan baja van és erotlen. S mikor sikerul aludni hamar eljon a reggel es ujra felkelek. Barcsak ne kellnek fel sosem egy orok mély nyugodt alvasba lennek. Mint mondjuk szuletesem elott
jan. 1. 11:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

ezen gondolkodtam neha en is annyi embernek van baja. mi van ha az evolucio rossz iranyba indult, es mi vagyunk a "fogyatekosok", rossz ag, es ez szaporodott, pedig volt jobb, bolcsebb, okosabb, reg lehagytak volna minket technologiailag, szellemileg foleg, psziches gondok nem is lennenek, sem erzelmi. lehet tudnak is az elet ertelmet amit mi fel sem fogunk. az emberek nagy resze akit nem ismer azzal rosszindulatu pl sorba elozi, arrebb loki a buszrol, vulgaris, vehemens, turelmetlen pl ugyintezokkel.

es amikor egy szemely szulinapjat unnepeljuk igazabol a halalanak a kozeledtet szoktuk, picit groteszk. amikor letrehozunk egy kisbabat, lehet ongyilkos lesz 23 evesen, megeroszakoljak. Es ez utan meg mindig boldog szulinapot, boldog uj evet. most ez nem ervenyes mindenkire persze, de ilyenek vannak, ez a valo vilag. nem a walt disney world.

ettol fuggetlenul en sem lennek ember, en reptoid lennek. vagy gyikember.

jan. 1. 11:16
 2/15 anonim ***** válasza:
Most viszont van választási lehetőséged, válaszd akkor a jobb életet.
jan. 1. 11:20
 3/15 anonim ***** válasza:

13 éve küzdök a depresszióval és bár teljesen nem sikerült még kijönni belőle, azért a terápia és az antidepresszáns sokat segített rajtam. Én arra tippelnék, hogy te is depressziós vagy és csak azt szeretném mondani, hogy létezik belőle kiút, amit egyébként én sem hittem volna.

A depresszió egy nagyon sz.r, beszűkült létállapot, amiből nem látja az ember a kiutat és ezért tartom fontosnak elmondani, hogy de, ki lehet ebből jönni. Nekem konkrétan az antidepresszáns mentette meg az életemet azzal, hogy elmúlasztotta azt az állandó depresszív érzést, amiről te is írsz. Azelőtt minden reggel ezzel az iszonyú lelki fájdalommal keltem fel és őszinte, fájdalmas szenvedés volt minden perce az életemnek. Így utólag visszagondolva nem is értem, hogy bírtam úgy létezni.

Szóval a tanácsom: terápia és antidepresszáns.

jan. 1. 12:12
 4/15 A kérdező kommentje:

Nem nem antidepresszanst soha tobbet!!!

Bevettem eltelt egy ora az egesz testem izzott full piros lett a a borom es omlott rolam a viz majd mentem szethanyni magam. Antidepresszans nevu mergekeket kihagyom! Probaltam tobb fajtat is

jan. 1. 12:58
 5/15 A kérdező kommentje:
Maga az élet és az életem egy depresszió. Sajnos… azt is olvastam hogy lehet letezik isten de az egy gonosz isten. Akinek az emberek a jatek szerei akit hagyj meghalni szenvedni, atverni, megcsalni, evekig depresszioba meg szorongasba tartani. Szerintem Isten nincsen vagy ha van nem a legjobb. Vagy csak en nem ertem a terveit, lehet. De az tuti hogy regebben azt se tudtak mi az a szorongas. Ma meg nagyon elterjedt dolog. Mindenki csak otthon nyomkadja a telefont, jatszoterek uresek, njncsenek nagy barati tarsasagok. Inkabb mindenki utalja a masikat… borzalmas ez a hely borzaszto dolog az elet. Ahol van élet ott van szenvedes is… az élet maga a szenvedes. Nincs olyan ember aki ne tapasztalna meg vagy majd nem fogja. Egy csaladtag elvesztese peldaul. Pokoli egy vilag. Es akkor ha jol viselkedunk akkor megyunk a mennyorszagba aki meg rossz az meg a pokolba
jan. 1. 13:03
 6/15 anonim válasza:
Ugyanezt érzem. Leírom a sztorim. Lehet hosszú lesz, de köszönöm annak aki elolvassa, mert erről senkivel sem beszélek, szóval most kiadom magamból. Nevelőszülők neveltek, de ezzel nincs probléma mert nagyon szeretem őket. Sokáig rendkívül önbizalomhiányos voltam (olyan dolgok miatt a testemen, amikre később rájottem hogy okom sincs rá).És a saját önutálatom nagyon sok dolgot magával vonzott: negatív energiák, rossz személyiség amik miatt,akárhol voltam(suli, közösségi dolgok)nem keresték az emberek a társaságom, ezek pedig megjobban lerombolták az amúgy is 0-án lévő önbizalmam. Barátokat akartam, társaságokban lenni, és nem tudtam pontosan megérteni az okát hogy miért nem érdeklek senkit. Önsértést végeztem, a nevelőszüleim elkezdtek pszichológushoz járatni de semmi ertelme nem volt, voltam 4x pszichiátrián, volt egy étkezési zavaros időszakom is. Ez idő alatt 1-2x probaltam barátságokat kiépíteni de az összesnek csalódás lett a vége, és zátonyra futott. Ez egy jó 3 éves időszakot foglalt magába, kozbe éltem az életem így, ahogy leírtam. Aztán azon a nyáron amikor már 16 voltam, éreztem hogy valamit tenni kell..gondolkodtam mi lehet a baj velem..stb, stb. Elkezdtem stílust keresni, amit meg is találtam. Ezzel együtt kialakult végre egy normális önkép bennem. Nagyon nehéz volt elhinni magamról, mert évekig brutál rossz onképem volt, de végre rájottem hogy az egy hamis kép volt ami valami miatt kialakult. Lett önbizalmam, egyre több. Elkezdtem magabiztosabban, határozottan beszélni az emberekkel. Nem illetődtem már meg, ha idegen hozzám szól és válaszolni kell. Egyre választékosabban, és kifejezőbben kommunikáltam. Már nem egy kis senkinek éreztem magam, ha emberek között voltam. Lett humorérzékem.Nagyon jó érzés volt tapasztalni ezeket, és ráébredtem hogy ezt mindet annak köszönhetem hogy lett önbizalmam, és tiszta lett hogy ezelőtt miért volt ennyi szoc problémám. Ezzel együtt az emberek elkezdték keresni a társaságom, érdekesnek találtak. Nekem ez tetszett, mivel mint leírtam mindig érdektelennek tartottak. És mivel új volt a helyzet, nem tudtam megfelelően kezelni ezért párszor beleestem abba a hibába, hogy hamar elmondtam magamról bizalmas dolgokat, és túl kedves voltam. Erre később rájöttem hogy hiba volt. De hát ezen mindenki átesik, és a hibából tanul az ember. Lett tapasztalatom az emberekről, és végül végre tisztán láttam, hogy ha kinyitod a szemed, és jó emberismerő vagy, milyen hamar rá lehet jönni dolgokra az emberekről. Rájöttem, hogy az emberek gonoszak, rosszak, rosszindulatúak, irigyek, és legfőképpen csak sajàt magamra számíthatok. Kitakarítottam az életemből a kamu embereket, azaz mindenkit. Ekkor már rengeteg önbizalmam volt, szerettem magam, és tisztában voltam vele, hogy semmi baj azzal hogy nincsenek barátaim, mert úgyis az csak egy felesleges időhúzás, pont azért, mert csak egy kamu lenne az egész. Szóval nem vagyok én magányos, mivel eleg jol elvagyok én magammal és azokkal az emberekkel, akik tényleg fontosak, ez bőven elég nekem. Nem beszélek magamról senkinek, nem mondok már magamról semmit, nem alakítok ki emberi kapcsolatokat, elzárkózok mindenkitől, unottságot és érdektelenséget mutatok. De végre, így 21 éves koromra lett személyiségem, meg tudom védeni már magam a rossz dolgoktól. Ez szép és jó, de közben kialakult egy hatalmas probléma ami szép lassan tönkre fog tenni: mindent érdektelennek, szürkének, és unalmasnak látok, semmi sem köti le a figyelmem, elmúltak az érzéseim(csak magam felé vannak erzeseim), egy hatalmas űr van bennem, minden színtelen és ezeket egy nagyon rossz módszerrel orvoslok, ha értitek. Ez valahol jó, mert megvédem magam a világtól. De tudom azt is hogy valami probléma van a fejemben, de változtatni sem akarok már igazából. Csak sodródom, és idők kérdése, hogy teljesen tönkre megyek.
jan. 1. 13:17
 7/15 A kérdező kommentje:
En is 21 vagyok. Erzem en is hogy gatya vagyok… pedig mindent megtettem. El kene hagyni az orszagot ez az utolso remeny.
jan. 1. 13:41
 8/15 anonim ***** válasza:

#4 Sajnálom, hogy neked nem segített az andidep.! :( Nekem tényleg megváltás volt! Egyébként másoktól is hallottam már, hogy nekik nem vált be, nem működik. Számomra viszont egy csoda volt. Már nem szedem és nem is tért vissza az állandó lelkifájdalom, szóval engem megjavított. Sertralin Sandoz 50 mg-t szedtem.

Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni! :(

jan. 1. 13:56
 9/15 anonim ***** válasza:

#6 "mindent érdektelennek, szürkének, és unalmasnak látok, semmi sem köti le a figyelmem, elmúltak az érzéseim(csak magam felé vannak erzeseim), egy hatalmas űr van bennem"

Szerintem ez is depresszió, pontosan ezeket éreztem én is. (3-as és 8-as válaszoló voltam)

És mivel nem érdekel semmi, ezért nem is látod, hogy merrefelé van ebből a kiút, ez a nagyon rohadék dolog a depresszióban. Mert ha legalább tudná az ember, hogy mitől lenne boldog, akkor el tudna indulni arrafelé. De nekem is az összes motivációm eltűnt, minden ami addig érdekelt teljesen érdektelenné vált számomra. Minden, amire addig vágytam, nem érdekelt többé... És ezért rohadt nehéz kijönni belőle, mert nem tudja az ember, hogy merre van a kifelé.

jan. 1. 14:05
 10/15 anonim ***** válasza:

6 es 7

21 az csak 3 evvel valasztja el a gyerektol, sot meg mindig gyerekek vagytok jogilag, de fejben is, en 29 vagyok, es sok valtozik fejben 10 ev alatt. Jo vagy rossz iranyba, kozel 30ba vagyok, en is magamat kisbabanak ertekelnem 21 evesen, feltesom is kisgyereknek hivott amikor lecsesztek. Szerintem valtozni fog a helyzetetek, parkapcsolatok meg jo tanulas, stb.. veletlen jo elmenyek, nem kell istenezni meg rossz istenezni meg satan. Az mondjuk igaz, hogy a monoton, ures, sodrodas az eletben megmarad. Munka -> nyaralas -> munka (esetleg par nap szabit kiveszel) -> nyaralas -> munka ..... es ez lesz nyugdijig, sot azon tovabb is mehetsz bar attol meg messze vagyunk, hogy mit fog tenni az orban kormany addigra. mert hogy ok le nem jonnek az 100% ha tisza ha duna sajnos/nem sajnos.

jan. 1. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!