Utálok embernek lenni. Mas se szereti?
ezen gondolkodtam neha en is annyi embernek van baja. mi van ha az evolucio rossz iranyba indult, es mi vagyunk a "fogyatekosok", rossz ag, es ez szaporodott, pedig volt jobb, bolcsebb, okosabb, reg lehagytak volna minket technologiailag, szellemileg foleg, psziches gondok nem is lennenek, sem erzelmi. lehet tudnak is az elet ertelmet amit mi fel sem fogunk. az emberek nagy resze akit nem ismer azzal rosszindulatu pl sorba elozi, arrebb loki a buszrol, vulgaris, vehemens, turelmetlen pl ugyintezokkel.
es amikor egy szemely szulinapjat unnepeljuk igazabol a halalanak a kozeledtet szoktuk, picit groteszk. amikor letrehozunk egy kisbabat, lehet ongyilkos lesz 23 evesen, megeroszakoljak. Es ez utan meg mindig boldog szulinapot, boldog uj evet. most ez nem ervenyes mindenkire persze, de ilyenek vannak, ez a valo vilag. nem a walt disney world.
ettol fuggetlenul en sem lennek ember, en reptoid lennek. vagy gyikember.
13 éve küzdök a depresszióval és bár teljesen nem sikerült még kijönni belőle, azért a terápia és az antidepresszáns sokat segített rajtam. Én arra tippelnék, hogy te is depressziós vagy és csak azt szeretném mondani, hogy létezik belőle kiút, amit egyébként én sem hittem volna.
A depresszió egy nagyon sz.r, beszűkült létállapot, amiből nem látja az ember a kiutat és ezért tartom fontosnak elmondani, hogy de, ki lehet ebből jönni. Nekem konkrétan az antidepresszáns mentette meg az életemet azzal, hogy elmúlasztotta azt az állandó depresszív érzést, amiről te is írsz. Azelőtt minden reggel ezzel az iszonyú lelki fájdalommal keltem fel és őszinte, fájdalmas szenvedés volt minden perce az életemnek. Így utólag visszagondolva nem is értem, hogy bírtam úgy létezni.
Szóval a tanácsom: terápia és antidepresszáns.
Nem nem antidepresszanst soha tobbet!!!
Bevettem eltelt egy ora az egesz testem izzott full piros lett a a borom es omlott rolam a viz majd mentem szethanyni magam. Antidepresszans nevu mergekeket kihagyom! Probaltam tobb fajtat is
#4 Sajnálom, hogy neked nem segített az andidep.! :( Nekem tényleg megváltás volt! Egyébként másoktól is hallottam már, hogy nekik nem vált be, nem működik. Számomra viszont egy csoda volt. Már nem szedem és nem is tért vissza az állandó lelkifájdalom, szóval engem megjavított. Sertralin Sandoz 50 mg-t szedtem.
Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni! :(
#6 "mindent érdektelennek, szürkének, és unalmasnak látok, semmi sem köti le a figyelmem, elmúltak az érzéseim(csak magam felé vannak erzeseim), egy hatalmas űr van bennem"
Szerintem ez is depresszió, pontosan ezeket éreztem én is. (3-as és 8-as válaszoló voltam)
És mivel nem érdekel semmi, ezért nem is látod, hogy merrefelé van ebből a kiút, ez a nagyon rohadék dolog a depresszióban. Mert ha legalább tudná az ember, hogy mitől lenne boldog, akkor el tudna indulni arrafelé. De nekem is az összes motivációm eltűnt, minden ami addig érdekelt teljesen érdektelenné vált számomra. Minden, amire addig vágytam, nem érdekelt többé... És ezért rohadt nehéz kijönni belőle, mert nem tudja az ember, hogy merre van a kifelé.
6 es 7
21 az csak 3 evvel valasztja el a gyerektol, sot meg mindig gyerekek vagytok jogilag, de fejben is, en 29 vagyok, es sok valtozik fejben 10 ev alatt. Jo vagy rossz iranyba, kozel 30ba vagyok, en is magamat kisbabanak ertekelnem 21 evesen, feltesom is kisgyereknek hivott amikor lecsesztek. Szerintem valtozni fog a helyzetetek, parkapcsolatok meg jo tanulas, stb.. veletlen jo elmenyek, nem kell istenezni meg rossz istenezni meg satan. Az mondjuk igaz, hogy a monoton, ures, sodrodas az eletben megmarad. Munka -> nyaralas -> munka (esetleg par nap szabit kiveszel) -> nyaralas -> munka ..... es ez lesz nyugdijig, sot azon tovabb is mehetsz bar attol meg messze vagyunk, hogy mit fog tenni az orban kormany addigra. mert hogy ok le nem jonnek az 100% ha tisza ha duna sajnos/nem sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!