Mit jelent az, ha valakire a mentális állapota miatt hívnak mentőt?
Figyelt kérdés
Régen hallottam, hogy egyszer kihívták egy lányra a mentőt a mentális állapota miatt és a lányt nyugtatni kellett mert bepánikolt attól hogy majd elviszi a mentő.
Én azt hittem mentőt akkor hívnak ki a másikra, ha ebbe ő is beleegyezik vagy ha feltehetőleg életveszélyben van és eszméleténél sincs (pl öngyilkossági kísérlet).
De ha valaki nem kísérelt meg öngyilkosságot, mi az eset amikor kihívják rá a mentőt a mentális állapotára hivatkozva, úgy hogy a beleegyezése sem szükséges?
dec. 29. 08:36
1/3 Ékezetes billetyűzet válasza:
Mentőt bárkire tudsz hívni, kérdés hogy ő be akar-e menni a kórházba. Szerintem ha volt korábban mentális betegsége, akkor a mentők eleve intézkednek. Meg hát azért úgy vannak kiképezve, hogy a helyszínen ők látják hogy egy ember tudatában van-e a cselekedeinek.
2/3 anonim válasza:
Ekezetws billentyuzet, ne provokaljal! 😆
3/3 anonim válasza:
Saját tapasztalatom az, hogy egyszer ok nélkül rám hívták a mentőket és hiába volt a helyszíni diagnózis is sine morbo, hisz nem voltam sem ön-, sem közveszélyes, azt mondták nekik a mentésirányításnál, hogy muszáj bevinniük (a mentősök is fel voltak háborodva), mert "le van írva, hogy szuicid", és ha nem megyek vagy megszökök, rendőri kényszerintézkedéssel fognak bevinni. Aztán egy éjszakát a sürgősségin töltöttem, pszichiáterrel kellett beszélgetnem stb., mire hazaengedtek...Úgyhogy akaratod ellenére is bevisznek és automatikusan jön a rendőr is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!