Koraszülöttség és családban előforduló mentális betegségek mekkora kockázatot jelenthetnek valakire?
6 hónapra születtem, anyámat verte apám, aki amúgy depressziós és alkoholista. Nem kaptam rendesen levegőt mikor megszülettem. Családomban előforduló dolgok dédszülőkig visszamenően: alkoholizmus/drogfüggés, depresszió, skizofrénia, szorongás, téveszmék, pánikbetegség, szuicid hajlam (befejezett öngyilkossággal).
Mennyire lehet magas az öröklődés esélye és az, hogy a koraszülöttség miatt valami nem fejlődött ki teljesen jól az agyamban? Kihez tudnék fordulni, szükséges ehhez MRI vizsgálat vagy neurológus, vagy pszichiáter elég?
Sajnos örökölHETŐ, ha így is lenne , rengeteg minden múlik azon,hogy hogy élsz és hogyan gondolkodsz.
Hétköznapi életedben hogyan érvényesülsz? Mert ilyen összetett normális megfogalmazású kérdést szerintem egy kiskora óta agykárosult máshogy írna meg, ebből kiindulva nem volt gond a korai születéssel.
Sajnos vannak szülők, akik nem követendő, hanem ellenpéldát mutatnak.
Az ő sorsukat tudod, szóval ha érzed, hogy te is efféle út felé haladnál, akkor mindenképpen kérj segítséget. Minél hamarabb, mert ha esetleg belekerülnél, onnan ritka a visszaút.
Hasonló helyzetben nevelkedtem, így ez az én véleményem.
Anyám szuicid, bipoláris, depressziós, alkoholista volt.
Én emiatt 'csak' introvertált lettem. Figyelem magam,hogy cseppet se hasonlítsak rá.
Kitartás, és a pszichológust még egy "hétköznapi" embernek is ajánlanám, mert nagyon jól tud esni,ha nem csak süket füleknek beszél az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!