Úgy érzem a megbolondulás határán vagyok?
Próbálom rövidre és tömörre venni. 26 éves lány vagyok, mindig megvolt mindenem, de mindig is túlságosan stresszes és szorongó voltam, gyerekkoromban sok gondom volt ez miatt, pszichológushoz is jártam. Aztán olyan 15 éves korom körül kezdett javulni a helyzet, néha volt 1-2 alkalom hogy extrán bestresszeltem valamin, de nem volt vészes.
Most egy bő éve kezdődik elölről de senkinek nem merek beszélni róla mert hol bolondnak érzem magam hol pedig egy kisgyereknek. Stresszes munkám van jelenleg és a családban is van gond bőven. Napközben általában egész jól elvagyok, ahogy esteledik rosszabb lesz. Irracionális gondolatok, félelmek gyötörnek. Pár példa:
-Rettegek hogy a szüleim/szerettem betegek lesznek és/vagy közlekedési balesetet szenvednek
-félek elmenni otthonról mert ilyen gondolataim támadnak hogy mi van ha leég a ház vagy baj történik a kutyáimmal stb
Lenne most egy lehetőségem elutazni egy konferenciára Amerikába a családommal. régi álmom Amerika, de most a gondolatától is kiráz a hideg: a hosszú repülőút, itthonhagyni addig a házat, kutyákat, nagyszülőket stb
Ha megcsörren a telefon félek hogy rossz hírt kapok..
Valahol tudom, hogy ezek irracionális gondolatok, mégsem tudok szabadulni tőlük.. Csak a stressz okozza ezt vagy valami nagy baj van velem? Tud még ezen segíteni egy jó pszichológus? Mert elmegyek szívesen hozzá, de befeküdni nem szeretnék sehova. Vagy nem is tudom mit kéne már tennem, úgy érzem kicsúszik a lábam alól a talan
Persze, hogy tud segíteni rajta egy jó pszichológus, szerintem közel sem olyan súlyos a helyzet, hogy befektessenek a pszichiátriàra. Beszéld ki magadból egy szakembernek, és kérj tippeket, mivel lehet oldani a szorongást.
És nem vagy egyedül, én 3 hete pont ugyanebben a körben járok, tüdőgyulladás miatt a tüdőráktól rettegek, és nem tudok kitörni a rossz gondolatok köréből. Én januárban a tüdőszűrés mellett pszichológushoz is fogok menni, hogy segítsen
Hasonlóval küzdök, egyszer évekkel ezelőtt voltam egy pszichológusnál, aki papíron jónak tűnt. Gyakorlatban viszont szerintem nem vett komolyan, meg se szólalt konkrétan, ezért egy 7-8 alkalom után nem mentem. Keresnem kellett volna talán másikat de a mi városunkban mind tele van szinte. Aztán zajlott az élet, gyerekünk lett, azóta a férjemnek nagyobb szüksége lett rá, így csak szenvedek.
Nekem most az a félelmem hogy összedől a házunk, mivel régi tele repedésekkel, tetőszinten lakunk, beázik stb.
Igazság! Ez hozzád tartozik?
Ez a tiéd?
Valószínűleg túl éber vagy más emberek gondolataira, érzéseire.
Keress Access Countioussnes témában bármit ( videót, csoportot, kezelést) .
Segíteni fog. És nem leszel többé őrült. Megérted majd, hogyan működsz.
Ez egy csoda. Nézz rá! Ha nem neked való még mindig tovább állhatsz.
Ez szorongás, rettentően gyakori, és nyilvánvalóan nem kell hozzá kórházba feküdni. Keress egy szimpatikus klinikai szakpszichológust. Hogy az amerikai út előtt túljutsz-e rajta, azt azért nem hiszem, ez nem egyszeri találkozás, hanem egy többhónapos folyamat.
Mikor van a konferencia és kivel mennél? És meddig kell jelentkezni? Nyilván problémamentesen lezajlana, és jót is tenne neked, de lehet, hogy akkora stresszel járna előtte, ami már túl nagy megterhelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!