Tényleg lehetséges lenne az, hogy a skizofréniát félre kezelik a pszichiáterek?
Vannak olyan kutatások és terápiás gyakorlatok, melyek a skizofréniát autoimmun betegségnek tartják, amely a táplálkozási problémákkal függ össze -és nem pszichés okokkal magyarázzák. Elsősorban a gluténnal van a baj, nem tudja a szervezet lebontani ezt a fehérjét, és ez okozza a hallucinációkat, szorongást, pánik rohamokat.
A pszichiáterek ahelyett. hogy az okokat, helyette a tüneteket kezelik mindenféle "bódítógyógyszerekkel", melyek hosszabb távon tovább súlyosbítják a tüneteket.
Nem én vagyok skizofrén, hanem a lányom!
Azt vettük észre, hogy amikor sok kenyeret/tésztát + sütiket evett, ekkor előjöttek a rohamai.
Beszéltünk más orvosokkal is, volt aki azt javasolta, hogy tej és gluténmentes étkezésre álljon rá.
Elvittük egy csomó szűrő vizsgálatra, cölikália, gliadin fehérje, igg és iga -ra. De egyik sem mutatott ki intollarenciát.
Ekkor beszéltünk természetgyógyász szakemberrel, aki szerint nem tudják kimutatni ezek a vizsgálatok a gluténnak azt a fehérje antitestjét, ami a tüneteket kiváltja. Azt mondta, hogy 6-8napig tartsuk be a diétát és figyeljük meg a hatását.
Azt kell mondanom, hogy tökéletesen bevált, szinte teljesen megszüntek a tüneteil, kisimult, és újra elkezdett dolgozni, és még egy suliba is beiratkozott. Azóta is jól van, igaz a téves gondolkodási módjai megmaradtak (a világról alkotott téves elképzelései), de azt pszichoterápiával kezelik.
Az orvosságait teljesen abba hagyta, talán arispából szed be egy-két naponta egy szemet, de azt mondja, hogy inkább azt is abba hagyja, mert sokkal jobban van, ha nem szedi.
Szerintem így utólag, nem is igaz az, hogy skizofrén volt, valószínűleg a belső feszültségeit, amit a glutén váltott ki okozott, azt vetítette ki különböző élethelyzetekre, ami radikálisan megszűnt, ahogy elkezdte a diétát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!