Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mitől lehet valaki depresszios...

Mitől lehet valaki depresszios antidepresszáns mellett is? Már negyedjere jön ki rajtam. Pedig szedem a gyógyszerem. Allando rosszkedv, nyomasztó minden nap. Olyan mintha kiégtem volna teljesen.

Figyelt kérdés

Korabbi oromforrasaim nem működőképesek.

1 éve vagyok benne.

Dolgozni tudok, de nagyon nehéz.

Szegyenlem is magam, mert gyengének tartom magam.

Mit tehetek?

dec. 23. 12:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

#10: szedek antidepresszánst, és a 12-ik gyógyszer lett jó, de kitartottam, mert rosszul voltam, és gyógyulni akartam.

Ha már mérgekről beszélünk, akkor kemoterápiás szereket próbáltad már?

Amennyiben nem, fogalmad sincs, mik azok a mérgek!

dec. 24. 19:03
 12/19 anonim ***** válasza:
62%
Es rendbe jottel tole? Ezek a gyogyszerek csak a tunetet kezelik. Az okot kell megszuntetni es akkor a tunet is elmulik.
dec. 25. 04:16
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

#12: jól vagyok, normális életet élek.

Dolgozom, családom van.

Genetikai eredetű a problémám, ezért meggyógyulni nem fogok.

dec. 25. 13:33
 14/19 anonim ***** válasza:

"Mitől lehet valaki depresszios antidepresszáns mellett is?"

Mitől? Attól, hogy nem a megfelelő gyógyszert szeded és/vagy nem megfelelő dózisban, nem folytatsz mellette terápiát, nem konzultálsz szakorvossal a pillanatnyi helyzetedről.

Évek alatt a szervezet hozzá is szokhat a bevitt gyógyszerekhez, ezért szükséges az adagolás felülvizsgálata.

A gyógyszer önmagában csak a tüneteket kezeli. Állapottól és a problémától függően lehet fontos segítség, vagy csak kis könnyebbség, rosszul használva viszont okozhat több problémát is, mint amennyit megold. A gyógyszeres kezelés mellett legalább olyan fontos a terápia, hogy a probléma pszichés oldalát is kezeljék.

dec. 25. 19:18
 15/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm :(

Antipszichotikumot is kapok mellé, de mégis

dec. 25. 21:09
 16/19 anonim ***** válasza:
26%

Próbálj meg másik orvost keresni, ha ez eddig állami volt, akkor magánt, utánaolvasva, hogy jó-e. Minek a depresszióra antipszichotikum? El tudom képzelni, hogy pont attól vagy rosszul. Másik gyógyszer kellene.

Nem mindig van pszichés oka, 12-es és 14-es, van, amikor egyszerűen szervi. Pszichés ok esetén egyáltalán nem is kéne antidepresszáns.

dec. 27. 11:45
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Menj pszichoterápiára. A gyógyszer sok esetben fság tüneti kezelés. A depresszió okát kell megszüntetni, megoldani és eztvpszichoterápiával lehet elérni.
dec. 28. 12:37
 18/19 anonim ***** válasza:
Igen, és honnan tudod, hogy nem szervi az oka, 17-es? Ahol nincs pszichés alap, márpedig arról tudna a kérdező, azt aztán terapizálhatják évekig!
dec. 28. 12:52
 19/19 anonim ***** válasza:

A pszichoterápia mindenképp hatékonyabb, mint a Gyakori népét kérdezgetni ahelyett, hogy szakemberhez fordulna.

Mi itt pont egyformán nem tudjuk megállapítani, hogy van-e szervi oka, vagy nincs, ez mindenképp a pszichiáter feladata.

Attól, hogy esetleg szervi oka van a depressziónak, amit a jól beállított gyógyszerezés kezelhet, még a terápia rendkívül hasznos segítséget nyújt a kérdezőnek pont abban, amit a kérdésében ír, hogy kezelni tudja a saját viszonyulását a helyzetéhez, a szégyenérzetét.

Maga a probléma egy dolog, ahogyan a gondolkodásunkkal, viszonyulásunkkal, viselkedésünkkel és cselekedeteinkkel reagálunk rá egy másik tényező, ami ugyanúgy hatással van az életünkre és ez képes enyhíteni, vagy súlyosbítani is azt a helyzetet, amit maga az alap probléma okoz. Ezek kezelésében, feldolgozásában a pszichoterápia tud sokat segíteni. A szervi probléma megállapításában, feltárásában és a gyógyszerezés beállításában meg a pszichiáter tud segíteni.

dec. 28. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!