Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez hallucináció?

Ez hallucináció?

Figyelt kérdés
Mostanában ilyen árnyékokat szoktam látni és azt szoktam érezni, hogy bogarak mászkálnak rajtam.

dec. 20. 10:09
 1/5 anonim ***** válasza:
És teljesen tisztában vagy vele, hogy az nem a valóság? Az a jobbik eset. Akkor lehet, hogy csak kimerült vagy vitamin- és ásványianyag-hiányos vagy.
dec. 20. 10:14
 2/5 anonim ***** válasza:

Néha én is úgy érzem, mintha valami mászkálna rajtam. Néha csak egy hajszál, néha semmi. Az a legrosszabb, amikor éjjel érzem ezt pl karon, odanyúlok, majd érzem a lábamon is.

Főleg amikor, pókot, vagy bogarakat látok aznap, akkor van ez 😬

dec. 20. 10:24
 3/5 anonim ***** válasza:
50%
A fülcsengés nem hallucinációnak számít, ha jól tudom
dec. 20. 10:52
 4/5 anonim ***** válasza:
50%
A sérülések mellett mozgásszervi megbetegedések, például porckorongsérv, gerincmeszesedés, lumbágó vagy isiász is állhat a háttérben. Porckorongsérv esetén a gerincvelőből kilépő ideggyök sérül, ami zsibbadást, érzéskiesést okoz. Ezen kívül vérkeringési zavarok, például érszűkület is okozhatja, ritkábban vírusos (övsömör) vagy bakteriális (Lyme-kór) fertőzés, a B-vitamin hiánya, valamint gyógyszermellékhatás is előidézheti. Súlyosabb esetben agydaganat, szklerózis multiplex vagy Parkinson-kór is járhat zsibbadással. Cukorbetegeknél leggyakrabban diabéteszes neuropátia okozza, ez az ebben a megbetegedésben szenvedő betegek felét érinti. Mi több, gyakori, hogy éppen a neuropátia tünetei alapján fedezik fel magát a diabéteszt.
dec. 20. 11:17
 5/5 anonim ***** válasza:
dec. 20. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!