Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem foglalkozik eléggé a...

Nem foglalkozik eléggé a problémámmal a pszichiáter?

Figyelt kérdés
Hetente járok körzeti pszichiáterhez, aki pszichózist diagnosztizált nálam. Ártalmatlan akusztikus és vizuális hallucinációk szoktak előfordulni, mégsem írt fel rá gyógyszert. Magától gondolom nem fog ez elmúlni. Rákérdeztem, hogy szerinte mi okozhatja a tüneteimet és ő a szorongást látja a háttérben. Na de a szorongástól nem lehet pszichózisa az embernek, nemde? Skizofréniára sem tippelne. Úgy érzem, mintha valami kis megfázásként kezelné ezt az egészet. Legutóbb is csak 5 percet voltam nála, aztán mehettem Isten hírével. Ez szerintem édes kevés idő a tünetek rendes felvázolására, még ha pszichológusnál is voltam kétszer ugyanott. Mindenesetre ő az orvos, ő ért hozzá így én azt teszem, amit mond...

nov. 12. 18:27
 1/9 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem addig örülj, míg nem kapsz gyógyszert...

Mert azt megkapod, onnantól lejtő, ezt jobb ha az eszedbe vésed.

Ha szorongás okozza szépen rákattansz a gyógyszerre, a szorongásod vagy elmúlik vagy nem (pszichoterápia nélkül biztosan nem fog), aztán marad minden úgy mint most, csak mellette gyógyszerfüggő is lettél.

nov. 12. 18:47
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Várj még egy kicsit sztem ő a doki csak tudja. Aztán ha nem múlik, lehet érdemes máshováenni
nov. 12. 18:52
 3/9 anonim ***** válasza:
51%

Egy, kivulrol latod a helyzetet. Skizofren szamara az egesz kulvilag szemet, aljas, hulye, es osszefogtak, hogy betegnek nyilvanitsak.

Ketto. Ami mar hardcore gyogyszer, az szukseges rossz olyanoknak, akik pl magukra es masokra veszelyesek, vagy lehetetlenne valik funkcionalni. Esetleg nagyon szenvednek.

nov. 12. 19:06
 4/9 anonim ***** válasza:
"ártalmatlan", "szoktak előfordulni". Ez nem indokol antipszichotikumot, gyógyszert akkor kell szedni, ha az életvitel szempontjából fontos. Nem tiszta haszon. Örülj neki, hogy nem súlyos az állapotod, és menj pszichológushoz.
nov. 12. 19:08
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Bocs de a hallucinációt Te mondtad ki vagy ő? Mert van csomó állapot, amit az átlag ember hallunak érez, vagy diagnosztizálna de nem az. Attól is függ mikor érzed ezeket. Nyilván ha idegesítő és az életedet is akár veszélyeztető halluk lennének, vagy mások életét, írna rá gyógyszert.
nov. 12. 20:09
 6/9 A kérdező kommentje:
Magamtól fordultam a pszichiáterhez, mert az elmúlt időszakban többször előfordult, hogy olyan zajokat (pl: dobolás, értelmetlen zörejek) hallottam, amiket a körülöttem lévők nem. Elalvás előtt bevillanó képek voltak, amik ma már egyre kevésbé vannak, de például random, halvány és oda nem illő foltokat szoktam látni mostanában nappal is. A doki nem igazán kommentálta ezeket, a pszichológussal többet beszélgettünk róla. A tanulmányom romlott, amióta ez az állapot fennáll, és még inkább szorongok dolgokon. Örülök neki, hogy nem kell gyógyszert szednem, csak furcsáltam ezt, mert azt hittem, hogy ilyenkor ez alap dolog. Sok bennem a kérdés a problémáimmal kapcsolatban, de bízok a dokiban, hogy ő tudja ilyenkor mi a teendő.
nov. 12. 20:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Az elalvás előtti és ébredés utáni képek nem hallucinációk! Ebben biztos vagyok! Van aki pl zuhanni szokott, én ufókat vagy a halott apám jelenlétét érzem, pszichiáterem mondta, ezek nem halluk. A másik, a dobolás és értelmetlen zajok, azt így neten keresztül nem tudom. Viszont tök mindegy mi is az, ha nem vagy megelégedve a dokiddal, nem szimpi vagy nem kedves, türelmes, nem mond semmit, stb, akkor érdemes másik dokit keresni, de ha kedves, türelmes csak úgy érzed nem vesz komolyan, mert nem ír gyógyszert érdemes megbeszélni vele szerintem.
nov. 12. 20:38
 8/9 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem "csak" szorongsz és törődést igényelsz. Akik ténylegesen hallucinálnak, azok nem mernek orvoshoz, mert meg vannak győződve róla, hogy amit tapasztalnak, az a valóság.
nov. 12. 21:30
 9/9 anonim ***** válasza:
69%
A doki másodpercek alatt felméri, hogy időben, térben orientált vagy, összefüggően beszélsz, időre odataláltál, innentől nagyon rendes tőle, hogy még további 4 és fél percet is rád szán és inkább minden héten fogad, minthogy antipszichotikumokkal kísérletezzen rajtad.
nov. 12. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!