Az orvosi egyetemet képes lehetek elvégezni akkor is, ha
antidepresszánst szedek? (Scippa)
Nem a gyógyszerrel van baj, hanem ha olyan mentális állapotban vagy hogy gyógyszert kell szedned rá, akkor összeroppánnál az orvosi egyetem terhe alatt, mert még teljesen egészséges embernek is nagyon megterhelő mentálisan a szak. Szóval nem ajánlom.
ma 14:37
Ha egyáltalán semmilyen más opció nincs, csak ebben látod boldognak magad, nagyon erős támogatói háttered van (érzelmileg, anyagilag). Talán. De nagyon megterhelő hat évről majd x év megterhelő rezidensképzésről van szó.
ma 17:18
Hát ez így elég kevés info. Attól is függ mire szeded, mennyire vagy szarul.
Szerintem kezd el, mert nem lesz olyan h “ideális” állapot, nekem anno volt aki javasolta h a mentális állapotom miatt hagyjak ki egy évet, totál hülyeség lett volna, ez nem megoldás. Miközben jönnek a nehézségek majd megoldod akkor. Úgyis ebből áll az egész élet.
Azt gondold át, h tudsz e mellette terápiára jarni, mert csak a Scippa nem hoz rendbe, ha nincsnek eszközeid megküzdeni a stresszel
ma 19:49
#3 ez nagyon rossz tanács. Ne kezdje el, mert bele fog roppani. Egészséges emberek is tönkremehetnek bele, nem egy példa volt rá. Az egyik legrombolóbb szak mentálisan. Aki alapból gyenge ilyen szempontból, annak csak rontani fogja az állapotát, nem fog tudni teljesíteni, miközben a túlélésre játszik tulajdonképpen. Nem fogja tudni megoldani a nehézségeket, mert most is gyógyszeres kezelésre van szüksége. Orvosiba csak az erős idegzetűeknek szabad belevágnia.
ma 19:53
5/13 A kérdező kommentje:
Lehet félreértés történt, nem az a kérdés, hogy mentálisan bírnám vagy nem. Biztosan orvosira megyek, az a kérdés, hogy a scippa befolyásolja a kognitív képességeimet? (Pl tanulás)
Nem befolyásolja a kognitív képességeidet. Én jogot végeztem mellette, semmilyen szinten nem rontotta a tanulási képességeimet.
ma 20:55
Nekem semmilyen mellékhatása nem volt, nem éreztem h bármiben zavarna.
ma 20:55
#5 igen. Mehetsz orvosira, csak ki fogsz bukni. Márha felvesznek.
ma 20:57
9/13 A kérdező kommentje:
8-asnak köszönöm a támogató szavait, pontosan ilyen emberektől ilyen gyönyörű a világ, h scippat kell szednem. Egyébként főként szorongásra szedem, enyhe depresszióra. Europa bajnokit nyertem K1-ben 2022-ben, a bioszomat 82-re írtam, a kémiát javítom épp. Nem vagyok se hülye, se gyenge. Megfelelési kényszerből adódó gondjaim vannak, de pont emiatt vagyok maximalista, nem tudom feladni. Szóval mindenkinek köszönöm, aki annyit pampogott be, h kibasznak vagy kiesek biztosan, de azt majd meglátjuk. Ha kérhetem a továbbiakban olyan válaszok érkezzenek, amire céloztam a kommentemben, köszönöm.
#9 a szorongáson nem fog segíteni az orvosi, és ha ez a hozzáállásod az emberrekhez ha megmondják az igazságot, akkor semmi keresnivalód az orvosi pályán. Nem az emberek hibásak azért mert te depressziós vagy.
Inkább köszönd meg hogy valaki figyelmeztetett.
Ha kiírsz egy kérdést, akkor pedig az válaszol rá aki szeretne, ezt fogadd el. Ha nem tetszik, nem kell kérdést feltenni, ha ennyire okos vagy akkor oldd meg egyedül a problémádat, és vegyél vissza az arcodból. Aki depressziós az pedig nem így viselkedik ahogy te.
ma 21:25
Kapcsolódó kérdések: