Ha személyiségzavarom van, akkor is hiányozhat a betegségtudatom?
#2 Igen!!! Vegre valaki!
Tudom, hogy vannak atfedesek es hasonlosagok. A narcihoz jarulhat border peldaul. A bordert szoktak osszeteveszteni a bipolarral.
Engem az zavar a storyban, hogy a pszichologus csak gyanit! Ilyenkor kell a klinikai szakpszichologus vagy a pszichiater, mert nekik melyebb es tobb tudasuk van, mint egy pszichologusnak, mert a temat melyebb szinten tanulmanyozzak es ismerik.
3-as! Jó, de még akkor is ott a joker: Kevert személyiségzavar! 😂
én tudod minél jobban beleásom magam a témába jövök rá, hogy valójában annyira nagy az átfedés az egyes személyiségzavarok között, meg több egyéb kórkép között, hogy több ezek közül több szerintem csak "műtermék" főleg az egyes clustereken belül.
Arról nem is szólva, hogy nagyon sokszor nem magát a betegséget, hanem a kísérőtüneteket diagnosztizálják! pl. a depressziót minden pszichológus felsimeri...ergo ha mondjuk egy border elmegy a pszichológushoz, és az nem ás elég mélyre, vagy csak nem veszi a fáradságot, akkor totál átsiklik a személyiségzavaron.
Vagy gondolj bele a CPTSD, a borderline személyiségzavar és a Disszociatív identitás zavar (DID) sok elmélet szerint egy spektrum!
Vagy ha már it vagyunk van olyan személyiségzavar, amit nem vettek be a DSM-be pedig sokak szerint kéne, pl. kodependens személyiségzavar, meg a diagnózis sok esetben önkényes!
pl. a bordernek kilenc tünete van, ha abból megvan öt, akkor megkapod a diagnózist...miért pont öt??? Ki döntötte el? Tehát most érted nagyon sok ilyen van, hogy a hajam tépem!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!