Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » El vagyok züllve, telik az...

El vagyok züllve, telik az idő, nem figyelek, kallódok. Van megoldás?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 19 éves férfi vagyok. mostanában azt veszem észre hogy eltelik fölöttem az idő, be vagyok lassulva, lusta vagyok, sokat "szenvedek", kallódok. Lehet ez valami egészségügyi probléma? Nem tudja valaki, hogy, hogy tudnék ujra aktív lenni, mint régen, amikor kicsit jobban pörögtem. Ma is azt vettem észre hogy alig emlékszem arra amit ma csináltam, mert nem figyelek, vagy nemtudom. Valami tipp? Köszönöm szépen!!
2010. nov. 5. 21:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Engem is érdekelne h mi a hatása ennek a lehúzásnak.

Én 18 vagyok viszont előtte se voltam aktív.

18/F

2010. nov. 5. 21:40
 2/11 anonim ***** válasza:
Velem is ez van már legalább 5 éve, és eddig magától nem oldódott meg ez a probléma, szóval remélem írnak majd vmi hasznosat. 19/F
2010. nov. 5. 22:09
 3/11 A kérdező kommentje:
esetleg megoldás lehetne a rendszeres sportolás?, nemtudom az előző két kommentelő sportol-e, én nem, de lehet bele kéne valamibe kezdeni. Amúgy gondolkozom azon hogy rendszert kéne vinni az életembe, mert eléggé összevissza vagyok. ti ezzel hogy álltok előző kettő kommentelő? köszönöm és várom a tippeket!!
2010. nov. 5. 23:40
 4/11 anonim ***** válasza:

22:09 -es vagyok.

Hát régen fociztam, most edzek már 2 éve (sulyzós edzés + futás v bicikli). Valamilyen szinten rendszerezi az életem, de ez csak 2 naponta 1 óra. A nap többi részében ugyanolyan vagyok, de legalább erre a kis időre felpörgök. Szóval nekem ez se nagyon vált be, de mindenki más ugye...

2010. nov. 6. 20:33
 5/11 anonim ***** válasza:

Talán lehet, hogy nincs semmi célotok, amiben igazán hisztek, amit teljes szenvedéllyel akartok elérni. (bocs, ez nyálasra sikerült, de remélem értitek mire gondolok).

Ez szerintem egyrészt lelki probléma (vagyis az amit fentebb írtam). Nem tudsz lelkesedni semmiért, van célod, de úgy igazán nincs erőd tenni érte, mert nem hiszel benne 100%-osan.

Ebből majd egy nagy szerelem kihozhat. :P

Másrészt ez a ma "divatos" életmód. Hajnali kettőig msn, meg a multis játékok, mert uyge mindenki este van fent neten, utána meg délig döglés az ágyban, felkelsz, mint akit leütöttek és azt veszed észre, hogy elment a fél nap és semmi hasznosat nem csináltál. Csak bambulsz félholtan (mert ugye ez az életritmus és a vele járó rendszertelen kaja nem ad valami sok energiát a szervezetnek) és mire nekiállnál valami hasznosnak, már este van, és akkor minek kezdj neki, irány a net. lehet megfogadod, hogy csak egy órát lógsz a neten, de egy egész éjszaka lesz belőle.

Ismerek néhány 19-22 közti pasit, akik olyanok, mint amit előbb leírtam, ha te más vagy, ne vedd magadra, de ez elég tipikus.

Amúgy a sport tényleg segíthet, de itt sem mindenképpen az a lényeg, hogy konditeremben izzadj, és edzél keményen, hanem a közösségi élmények. Az segítene rajtad sokat, ha sokat járnál társaságba. Hidd el, ha minden uncsi, "szenvedős", félkómás délutánra jutna valami tennivaló, akkor nem érnél rá bambulni, hanem éppen edzésre, billiárdozásra, vagy egyébre készülnél.

Sajnos kívülről senki nem fog tudni neked segíteni addig, amíg magad rá nem jössz, hol a hiba, amíg meg nem találod azt a dolgot, ami tud téged motiválni.

2010. nov. 7. 00:18
 6/11 A kérdező kommentje:
köszönöm, és várom a további tippeket, amit az utolsó leírt, abban a szerelem, na az ami már egy ideje nincs meg nekem, úgyhogy talán lehet ez az ami kell. DE társaságba járok, zenélek, koncertek egyebek, életcélom van, habár nagyon leköt a zene tudom hogy abból megélni nem fogok ezért kell tanulnom és iskolába járnom, nem hanyagolhatom el ezt a témát. de a szerelmen kívül mégis mi lehet az oka ennek a punnyadásnak?
2010. nov. 7. 01:40
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem használsz valamilyen narkotikumot?
2010. nov. 7. 19:28
 8/11 A kérdező kommentje:
nem drogozok, kevés alkohol, kevés dohányzás
2010. nov. 10. 20:16
 9/11 anonim ***** válasza:

Velem is ez van, már 2 éve.

19/F

2010. nov. 12. 18:54
 10/11 anonim ***** válasza:

11-07 00:18-kor író szépen leírta, hogy nálam mi lehet a baj: netezés éjjel-nappal... rendszertelenség.

Neten Facebook, IWIW, MSN, Gyakorikérdések...blogok azok, amiktől nem tudok elszakadni.

A munkahelyem az egyetlen hely, ahol van még némi rendszer, de ugye a szabadidőm is elég arra, hogy 'zülljek" :(

Ja, és már jóval túl vagyok a 22 éven.

Valamit nagyon kellene tenni ez ellen.

Valakinek valami tipp?

2010. nov. 13. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!