Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az anorexiát meg lehet úszni...

Az anorexiát meg lehet úszni következmények nélkül?

Figyelt kérdés

Ismerek egy nőt, 28 éves, mindig is alultáplált volt, tinikora óta alig eszik. Én úgy látom, hogy teljesen jól elvan, mármint mentálisan nyilván nem, de testileg nincs baja. Nagyon hosszú, sok, dús haja van, van menstruációja, nem fáradékony, stb. Nem elég alacsony a súlya ahhoz, hogy kórházba kerüljön, de folyton kövérezi magát és alig eszik, levesen és almán él, egyértelműen nem eszik eleget, nagyon sovány. Én egyszer 5 napig koplaltam, annyira legyengült a szervezetem, hogy minden bajom lett utána, amiből tök nehezen jöttem ki, ő meg 10+ éve így él.

Van, akinek egyszerűen nincs testi baja tőle?

nov. 22. 09:31
 1/4 anonim ***** válasza:
32%
Sajnos idővel mindenkinek lesz. A jelenlegi állapota is vészjósló már, egy komolyabb betegség és kórházba kerülhet.
nov. 22. 09:36
 2/4 anonim ***** válasza:
81%

Testileg nincs baja - ez nem igaz, a menzesz meg semmit nem jelent.

Nekem még 43 kilósan is volt (a 168 centihez) és a hajam is dús volt.

Attól VAN baja, rengeteg, csak az anorexiája nem engedi, hogy törődjön vele. Vashiány, vérszegénység, alapvető működési zavarok, hormonproblémák, osteopenia, osteoporosis, cardiovasculáris zavarok...

Csak ugye, hogyha elmenne kivizsgáltatni ezeket, esetleg azt mondanák neki, hogy egyen többet, az pedig kizárt. Ennyi, a kör bezárult.

Majd amikor összeesik az utcán, akkor beviszik kórházba - és miután kijön, vszeg ugyanúgy nem eszik.

Az anorexia trükkös kis szemét dolog.

nov. 22. 10:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Soha. Maradando szervi karosodast okozhat, van, ami visszafordithatatlan. Pl sziv.
nov. 22. 14:37
 4/4 anonim ***** válasza:
28 évesen még nyilván nincs, vagy legalábbis ő még nem érzi, pl. lehet, hogy csontritkulása még nincs, de már elindult azon az úton. Még pár év, és sajnos meg fogja bosszulni magát.
nov. 27. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!