Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyire gyakori az, ha egy...

Mennyire gyakori az, ha egy autista addig erőlteti mindenáron egy illetőnèl azt, hogy az legyen, amit akar, amíg az illetőnek egyszercsak elborul az agya és olyat követ el az autista ellen, aminek börtönbüntetés lehet a következménye?

Figyelt kérdés

Például.:

Az autista.:

"Hadd menjek már el apával a petörkei tóhoz sétálni! Ne marasztalj itt! "

Az illető.:

"Hagyjál már békén! Ne gyötörj engem állandóan!"

Autista.:

"Képes lennék márpedig téged addig gyötörni ezzel, amíg egyszercsak annyira elborulna az agyad, hogy gyilkos lennél, mert ennyire nem tudok beleegyezni abba, hogy nem lehet az, amit szeretnék."

Meg ilyesmi.

ma 10:55
A kérdező szavazást indított:
Sajnos nagyon gyakori
Szerencsére nem gyakori
4 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Ritka életszerűtlen párbeszéd. Te vagy az autista?
ma 11:02
 2/9 A kérdező kommentje:
Csak kíváncsi voltam.
ma 11:03
 3/9 anonim ***** válasza:
Én inkább bevállalnám azt a börtönbüntetést. 😂
ma 11:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A kérdezőnek nagyon zavaros elképzelése van az autizmusról.
ma 11:16
 5/9 A kérdező kommentje:
Csak kíváncsi voltam, mert a legtöbbjük öntörvényű és ezért nehéz velük sokszor.
ma 11:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért életszerűtlen, mert az autista csak arra gondol, hogy ő a tóhoz akar menni. (Amire nem is kapott igazi választ, tehát azt se hogy nem mehet el.)

Nem úgy gondolkodik, hogy el akarja érni az X dolgot bármi áron, felmérve a következményeket és tudatosan eldöntve, hogy bevállalja őket.

Ő csak a tóhoz akar menni, és ezt ismételgeti, mert oda akar menni. Hogy az ismételt kérésnek mi a következménye, azt nem feltétlenül gondolja át vagy fogja fel.

Nyilván az autisták különbözők, de szerintem amit én írtam, az életszerűbb, mint ami a kérdésben van. De nem feltétlenül gondolkodik minden autista így, mint az én példámban.

ma 12:13
 7/9 A kérdező kommentje:
Úgy érzem, hogy addig erőlteti valamit, amíg az illetőnek egyszercsak elborul az agya és ilyet tesz, az mennyire gyakori?
ma 12:19
 8/9 A kérdező kommentje:
*erőltet
ma 12:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Az autistaként bemutatott szereplő a kérdéséből ítélve még gyerek. Ha az "illetőnek" valóban megfordult a fejében, hogy súlyos testi sértést kövessen el egy sétálni vágyó gyerekkel szemben, akkor vele komoly probléma van. Azt javasolnám, beszéljen egy pszichológussal, vagy forduljon a családsegítőhöz.
ma 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!