Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depresszió ellen mit tudnék...

Depresszió ellen mit tudnék csinálni?

Figyelt kérdés
Még fiatalabb vagyok ilyen szempontból 41(fordítva). A mentális egészségrm régebb óta már rossz, de most nyár óta még rosszabb lett. Iskola pszihologushoz járok mert nem merem elmondani a szüleimnek ezt az egészet. Már párszor észrevették hogy bántom magamat de nem csináltak nagyon semmit sem. Az iskola pszihológusom azt mondta hogy valószínűleg depresziós vagyok és el fog küldeni egy komolyabb terápiára.. csak fogalmam nincs ezt hogy kéne kozöljom a szüleimmel. A depresszió alap tünetei megvannak. Nem tudom semmire sem rávenni magamat, nem lelem semmiben sem az örömömet, stb. És okos fejemmel elkezdtem inni, cigizni ilyesmi dolgokat csinálni. Nem szoktam rá szóval nem nagyon durván de na… mostmár szinte minden nap bántom magam..a hegek persze ott is maradtak. És nem tudom hogy mit kéne csinálni.. valki tudna segíteni?

nov. 17. 10:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen fogadd meg az iskolapszichologus tanácsait. Kérd meg, hogy hívja be a szüleidet, és ő mondja el nekik. A depresszió egy betegség, amit lehet és kell is kezelni, hogy későbbi életedben ne okozzon komoly problémát.
nov. 17. 10:42
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen beszélj erről a szüleidnek is. Ha tudnák, hogy mennyire komoly a helyzet, valószínűleg mindent megtennének, hogy segítsenek. Hozd össze őket az iskolapszichológussal.
nov. 18. 11:58
 3/3 agnes_2001 válasza:

Én, mint jó pár éve depresszióval diagnosztizált személy, elsősorban azt tanácsolom, hogy mindenképp beszélj erről a szüleiddel, ha el titkolod sajnos sanszos hogy csak tovább rontja a helyzetet. Ha beszélsz velük róla, talán már önmagában az is elindít a javulás felé.

A pia/káros szenvedélyekbe menekülés a lehető legrosszabb ebben a helyzetben, Sajnos múltbeli tapasztalatból írom ezt.

Visszatérő depressziós epizódjaim alatt egy dolgot megtanultam, ha mindent megragadsz, megpróbálsz tenni ellene, annak kinél előbb, kinél utóbb, de meglesz az eredménye. Szépen kis lépésekben.

0. lépés Szakember segítsége!

Majd aztán próbálj meg lehetőségekhez mérten aktív maradni, ne hanyagold el magad, vagy a környezeted.

nov. 22. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!