Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Sérülés feldolhozása?

Sérülés feldolhozása?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 16 éves vagyok. Egy hónapja kezdődött, hogy bevertem a térdem, kis kihagyás után újra edzettem rá, viszont azóta erősödő fájdalommal küzdök, minden egyes nappal egyre rosszabb. Mivel nem hirtelen lett nagyon rossz nem mentem be ügyeletre, hàziorvos beutalt egy profi helyre, de az még két hét. Szerda óta mankózok, elegem van, hogy mindenki körbeugrál, elegem van, hogy egy csiga is gyorsabb nálam, hogy a kezemet szétcseszi a mankó. Kapok elvileg erős, orvos által felírt cuccot, de így is fáj. Kilátástalan az egész, sose lesz vége. Eddig rendszeresen sportoltam, most tehetetlennek érzem magam, nem tudom mikor lesz vége
nov. 15. 07:07
 1/3 anonim ***** válasza:
51%

Amin nem tudsz változtatni azt el kell fogadni úgy ahogy van.

Most ez egy ilyen időszak az életedben, de vége lesz majd ennek is.

Ha már ilyen helyzetbe kerültél figyeld meg hogy mit tanulhatsz belőle.

Fiatal vagy még így neked ez új, de ahogy majd idősödsz sok hasonló helyzettel kell majd szembenézned, jobb ha már most próbálsz ezekre felkészülni...

nov. 15. 07:59
 2/3 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy ez egy nagyon frusztráló helyzet a számodra! Nagyon erős vagy, és bátor. Még azt a két hetet próbáld átvészelni!

Nem tudom, mi segíthet, de megpróbálok segíteni annyira, amennyire telik tőlem.

Próbáld meg eltervezni, mi mindent fogsz csinálni, ha már nem fog fájni a lábad. Ez segít megtartani a hited a jövőben. Próbáld egy kicsit személyteleníteni a dolgot. Ne azonosulj a beteg lábaddal.

Az orvos által felírt gyógyszerek segíthetnek a fájdalom csökkentésében, és bár nem biztos, hogy azonnal és teljesen elmúlik a fájdalom, fontos, hogy ne add fel, mert a gyógyulás idővel el fog jönni.

A legjobb, amit most tehetsz, hogy türelmes maradsz. Az ilyen típusú sérülések általában nem maradnak tartósak, és ha követed az orvosi tanácsokat, javulni fog. Tudom, hogy a sport nélkülözése most hatalmas ürességet okoz, de próbálj más módon is figyelni önmagadra. Például megpróbálhatsz enyhe, gyógytornás gyakorlatokat végezni, amik nem terhelik a térdedet, de segítenek fenntartani a mozgás örömét. Esetleg olvashatsz, tanulhatsz valami újat, meditálhatsz, vagy más módon hasznos időt tölthetsz el, hogy eltereld a figyelmedet a fájdalomról. Nekem a kedvenc magyar íróm Gaál Viktor, neki nagyon izgalmas könyvei vannak.

Illetve tudom még ajánlani Popper Pétert, Duncan Shelley-t, ha a sci-fi édrekel, Lőrinc Lászlót, ha a krimi, vagy Rejtő Jenőt vagy Gerald Durrellt, ha szereted a humoros és egyedi stílusú ponyvaregényeket.

Próbáld meg kihozni a legtöbbet abból, amit a helyzet hozott.

Lehetőséged adódott valami másra is. Jobban megfigyeld magad, vagy a környezeted. Talán segít a rossz elviselésében ha valamiféle lehetőséget is felfedezünk benne.

(Üres duma, de talán bejön).

Sok erőt kívánok a gyógyuláshoz! Tudd, hogy nem vagy egyedül, még ha most úgy is tűnik.

nov. 15. 15:16
 3/3 anonim ***** válasza:

kitartás barátom, én voltam az 1.es utólag hideg válasznak tűnik

én is voltam szaru-.- azt hittem sose lesz olyan mint rég

bírd ki - jobb lesz

és figyeld meg most milyen sza. tudom vicces de figyeld meg a tehetetlenséged (vagyis nem vicces na.)

ilyen élethelyzet adódott

ha túl leszel rajta sokkal örömtelibb lehet az életed

kívánom mielőbb gyógyulj felm fiatal vagy, nem vicc talán megérted így az idősebbeket - vagyunk így ezzel hogy kifogy az erő - mégis próbáljuk megtalálni a szépet az életben, a boldogságot

biztos vagyok benne, neked is dob olyan helyzeteket az élet amit csak ebből a szemszögből láthatsz meg.

maradj nyitott, ne vedd nűntetésnek, de légy depi - inkább próbáld meg megnézni mit nyerhetsz ebből (általába van ilye)

minden jót kérdező, csak pozitívan

nov. 16. 20:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!