Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha pánikérzést éreztek, akkor...

Ha pánikérzést éreztek, akkor mi a jobb stratégia? 1. ha elterelem a gondolataimat vagy, 2. ha megvárom, míg elhatalmasodik rajtam? Ami nem jó érzés, de hosszú távon gyógyító lehet?

Figyelt kérdés
Elmúlástól, betegségtől, egyedülléttől való félelmem van. Mi lesz ha gondolatok. Az szokta előhozni nálam a pánikot, ha ilyeneken gondolkodom, hogy pl. ha kapnék egy rossz diagnózist vagy tragédia érne, akkor hogy tudnék lelkileg stabil maradni, nem összeomlani. Amikor elképzelem ezt az élethelyzetet nagyon belemegyek, akkor érzek pánikérzést. Van, hogy olvasok egy ilyen cikket, hírt és arra gondolok, hogy én mit csinálnék. Tisztában vagyok azzal, hogy előbb-utóbb mindenkit érnek kisebb vagy nagyobb tragédiák. De aggaszt, hogy ha erre gondolok, pedig még meg se történt és beleélem magam egy ilyen negatív élethelyzetbe, akkor pánikérzésem van. Mi lesz, ha megtörténik. 32/n

nov. 9. 23:57
 1/4 anonim válasza:
100%

Egy az egyben ilyen vagyok én is.

Már nem bírtam tovább, és elmentem egy pszichológushoz. Nagyon sokat segít, eleinte kellemetlen volt előtte beszélni ezekről a dolgokról, de idővel nagyon megnyugtató. Jó érzéssel megyek be, rengeteg tanácsot tud adni. Nem akartam pszichológushoz menni, mert szégyeltem, viszont azóta sokkal jobban érzem magam, mióta járok. Én a helyedben nem húznám az időt, keresnék egy terapeutát, és néhány alkalommal eljárnék. Segít leszoktatni a rossz gondolatokról, nagyon sok jó tanácsot tud ak adni, amikre nem is gondolsz.

nov. 10. 00:08
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenem nekem is "volt".

Szerintem menj el egy jó pszichológushoz, mert lehet valami mögöttes dolog, amit nem tudsz feldolgozni, vagy valami hiány, amit elfojtasz, mert nem tudod betölteni... Stb

A pánik meg olyan "volt" nálam, ha jött, akkor jött. Gondolhattam én arra is, hogy éppen a lottó ötöst nyertem meg, de sajnos akkor sem úsztam meg.

Erősen próbáld lent tartani a légzésedet, ha érzed, hogy jön.

Nekem ez a technika segített.

De iszonyat sokszor kellett próbálgatnom, illetve szó szerint erőltetnem, mire bevált tényleg.

Emellett, ha megoldódik az elfojtott problémád, akkor valószínűleg elmúlik végleg.

Sok erőt ehhez!

nov. 10. 01:06
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tör rád ha a tudatalatti tele van félelmekkel és a tudatod ezt úgy értelmezi hogy "be vagy szorítva". Ha nincs már önkontrollod, akkor jön.
nov. 10. 05:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Figyelemelterelés, kiszakítás.

Néhány dolog, ami nekem segít:

Gondolatok elterelése: egy adott szín keresése a szobában. Számolás valamilyen rendszer szerint pl 3asával 200tól visszafelé

Ha jobban eluralkodna rajtad, akkor fizikai kiszakítás.

Menj ki a szobából, fogj meg valami hideget, szaglàssz illóolajakat.

Fontos megjegyezni, hogy ez csak tüneti kezelés, az okot fel kell tárni es meg kell oldani

nov. 10. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!