Ha pánikérzést éreztek, akkor mi a jobb stratégia? 1. ha elterelem a gondolataimat vagy, 2. ha megvárom, míg elhatalmasodik rajtam? Ami nem jó érzés, de hosszú távon gyógyító lehet?
Egy az egyben ilyen vagyok én is.
Már nem bírtam tovább, és elmentem egy pszichológushoz. Nagyon sokat segít, eleinte kellemetlen volt előtte beszélni ezekről a dolgokról, de idővel nagyon megnyugtató. Jó érzéssel megyek be, rengeteg tanácsot tud adni. Nem akartam pszichológushoz menni, mert szégyeltem, viszont azóta sokkal jobban érzem magam, mióta járok. Én a helyedben nem húznám az időt, keresnék egy terapeutát, és néhány alkalommal eljárnék. Segít leszoktatni a rossz gondolatokról, nagyon sok jó tanácsot tud ak adni, amikre nem is gondolsz.
Ilyenem nekem is "volt".
Szerintem menj el egy jó pszichológushoz, mert lehet valami mögöttes dolog, amit nem tudsz feldolgozni, vagy valami hiány, amit elfojtasz, mert nem tudod betölteni... Stb
A pánik meg olyan "volt" nálam, ha jött, akkor jött. Gondolhattam én arra is, hogy éppen a lottó ötöst nyertem meg, de sajnos akkor sem úsztam meg.
Erősen próbáld lent tartani a légzésedet, ha érzed, hogy jön.
Nekem ez a technika segített.
De iszonyat sokszor kellett próbálgatnom, illetve szó szerint erőltetnem, mire bevált tényleg.
Emellett, ha megoldódik az elfojtott problémád, akkor valószínűleg elmúlik végleg.
Sok erőt ehhez!
Figyelemelterelés, kiszakítás.
Néhány dolog, ami nekem segít:
Gondolatok elterelése: egy adott szín keresése a szobában. Számolás valamilyen rendszer szerint pl 3asával 200tól visszafelé
Ha jobban eluralkodna rajtad, akkor fizikai kiszakítás.
Menj ki a szobából, fogj meg valami hideget, szaglàssz illóolajakat.
Fontos megjegyezni, hogy ez csak tüneti kezelés, az okot fel kell tárni es meg kell oldani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!