Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen stratégiával védhetném...

Anonymous577379 kérdése:

Milyen stratégiával védhetném meg magam? Illetve szerintetek mennyire jártak el jogosan az ügyemben?

Figyelt kérdés

Jelenleg a zárt osztályon vagyok ma lesz bírói szemlém ahol eldöntik hogy 30napot itt töltök a nyílt osztályon vagy esetleg haza mehetek. Rettenetesen félek mert a tegnapi független pszichologiai felmérést is elszúrtam mivel elsírtam rajta magam. Ezért labilisnak tartanak.

A története ennek az egésznek pedig annyi hogy én május közepén felvételt kértem a nyílt osztályra mivel meghalt egy hozzám nagyon közel álló személy és úgy éreztem hogy nem tudom egyedül feldolgozni és segítség kell. Természetesen egy percet sem foglalkoztak a gyászfeldolgozáss…. De ez a mellékes. A bajok akkor kezdődtek mikor bekerült a személy akibe fél éve szerelmes vagyok de valami istentelenül. Fel is bátorítottak hogy ugyan mi a legrosszabb legfejjebb nemet mond szóval mondjam el neki az érzéseim. Mivel író vagyok egy hosszú szerelmes levelet írtam neki. Ő pedig reakció helyett az orvosától kért tanácsot aki megmondta neki hogy ne szóljon most hozzám. Ami összetörte a szívem. Nyílván hiszen arra gondoltam hogy ez egy egyértelmű visszautasítás és már csak haverok se lehetünk ugy meg utált mert nem tudtam mi van a háttérbe. Az ezen való agyalás túlpörgette a stressz szintemet és sajnos pont egy csoport foglalkozáson rám jött egy pánikroham. Kimentem, segítettek megnyugodni aztán nyílván szomorú voltam de elnevetgéltem másokkal.

Viszont ami a probléma forrás vplt hogy a szüleim folyamatosan kérdezgették hogy mi a baj amit nem akartam elmondani mert nyílván még nem dolgoztam fel. Sajnos apukám ezt megelégelte és felhívott. Így sajnos kiszedte belölem a dolgot és az ahogy elviccelte amivel nyílván vigaztalni próbált egyszerűen felzaklatott és földhöz vágtam a rajzfüzetem.

Ekkor odajött hozzám az orvosom. Először (mivel ugye önszántamból voltam ott) meg kértem hogy had menjek haza mert nem bírom ezt a személyt látni. Ám ő ezt semmibe véve egy másik orvossal együtt lefogott és levitt a zárt osztályra.

A papíromra az került hogy agresszív viselkedést tanusított az étkezőben. Igen. Eldobtam a rajzfüzetem. És sírtam mert nagyon érzékeny vagyok pláne ebben a gyász időszakban, de mégis miért baj ha az ember megéli az érzelmeit?

Szóval esetleg tudnátok tanácsot adni hogy mit mondjak ennek a bírónak hogy csak ne tartson itt a zárton mert már 4 nap alatt annyi traumát összeszedtem itt… plusz 3 kg fogytam a félelemtől.

Illetve szerintetek jogosan tartanak valakit emiatt itt és fosztanak meg minden jogától?

20/L

2023. jún. 8. 08:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem jogosan. Nem is értem mit csinálnak, ha nem távolodhatsz el a személytől aki felzaklat. Az meg hogy az orvosa azt tanácsolta ne szóljon hozzád... Kb tuskóság hogy veled nem közölték hogy miért nem reagált végül az ember. Alap hogy ilyenkor elmondják neked is hogy tanácsra tette így. Nem várhatsz tőlük túl sokat, hogy ennek mi az oka, nem tudom, talán rossz napjaik vannak. Próbálj ne várni tőlük semmit és kikerülve más orvost keresni aki segít.
2023. jún. 8. 09:08
 2/4 anonim ***** válasza:

"én május közepén felvételt kértem a nyílt osztályra mivel meghalt egy hozzám nagyon közel álló személy és úgy éreztem hogy nem tudom egyedül feldolgozni és segítség kell"

Gratulálok, felvettek!

A bírónak megmondhatod, hogy sikerült feldolgoznod a traumáidat, a közel álló személy halálát, a viszonzatlan szerelmet, az igazságot és alig várod, hogy a társadalom hasznos tagjaként dolgozhass és gyerekeket szülhess.

2023. jún. 8. 14:55
 3/4 A kérdező kommentje:
Sajnos hiába mondtam bármit esélyem se volt… de azért köszönöm
2023. jún. 9. 14:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Kiengedtek már?
2023. dec. 7. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!