Az autisták tudnak rendszerben gondolkozni, pld. sakkozni?
Úgy tudom, hogy az autisták átlátják a részleteket, pld ránézésre meg tudnak számolni több száz dolgot. Ugyanakkor nem értik a nagyságrendek fogalmát, ebből úgy tűnik nekem, hogy a rendszert nem látják át, új sémákban nem tudnak gondolkozni.
Azon gondolkodtam, vajon a kifejezett stratégiai játékokban előny lehet-e, hogy részleteket észrevesznek, esetleg több lépést előre látnak, vagy (legalábbis egy szint felett) éppen ellenkezőleg: a sakkmesterek módján már nem tudnák átlátni a játékot?
Autista vagyok, mit szeretnél tudni? Ha nem tudnék rendszerben gondolkodni, akkor vezetni sem tudnék pl, mert míg a másik autónak megadnám az elsőbbséget, elütném a gyalogost. (Balra kanyarodás kereszteződésben).
Szerintem ez nem feltétlenül az autizmustól függ.
Ha valakinek olyan kérdése van, hogy az autisták tudnak-e ezt vagy az csinálni, akkor tegyétek fel magatokban a következő kérdést: a nem autisták tudnak?
Na, pontosan ugyanannyira tudnak az autisták is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!