Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnám elérni, hogy ez...

Hogyan tudnám elérni, hogy ez megszűnjön?

Figyelt kérdés
Még májusban volt egy elég stresszes időszakom, gyomorgörcsöm volt állandóan, egyszer végül hánytam is. Azóta minden stresszhelyzetben hányingerem van, de végül nem szoktam hányni. Viszont az utóbbi egy hétben eldurvult a dolog. Szinte már itthonról elmenni se nagyon merek, hiszen egyből azon kattogok, mivan ha rosszul leszek és nem lesz a közelben mosdó, vagy hogy milyen megalázó lesz ha mások előtt hányok. Az sem segít, hogy munkám során vannak olyan legalább egy órás értekezletek, amikor nem hagyhatom el az irodát, és ilyenkor pluszba rágörcsölök, hogy nehogy rosszil legyek. Eddig azzal próbáltam magam nyugtatni, hogy mantrázfam magamban, hogy nem lesz baj, eddig se hánytam, minden oké lesz, de már ez sem segít. Mit tudok még tenni?
ma 07:06
 1/3 anonim ***** válasza:
73%
Kognitív viselkedésterápiával valószínűleg megszűntethető lenne.
ma 07:25
 2/3 A kérdező kommentje:
Erről tudnál picit bővebben írni? Pontosan milyen gyakorlatokat kéne végeznem? Vagy esetleg tudsz linkelni oldalt?
ma 07:37
 3/3 anonim ***** válasza:

Kérdező, én nem az előző válaszadó vagyok - akinek igaza van: kognitív terápia az egyik megoldás -, de ahhoz terapeuta kell.

Amit te tudsz tenni. Sport, pl. futás. Relaxáló gyakorlatok, ehhez találsz a neten anyagot. Relaxáló zene hallgatása (ha megoldható, akkor munka közben is, pl. fülhallgatóval), vagy este, elalvás előtt. És még jó megoldás lehet a jóga (hatha-jóga), az is segít lecsillapítani az elmét és a középpontban tartani magadat.

És persze mehetsz terápiára is.

Nem lesz egyik napról a másikra minden oké, de apránként mindig könnyebbé válik.

Ezen az úton lassan sietünk :)

ma 08:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!