Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek számít a pszicholó...

Szerintetek számít a pszichológusod neme?

Figyelt kérdés

Úgy érzem ezen kívül mindenem megvan az életben, nagyon vágyom egy normális párkapcsolatra de nem akar összejönni.

Alapból eléggé introvertált vagyok. Sajnos(?) nincsen annyira nagy igényem sok emberi kapcsolatra. A legutolsó, fájdalmas szakításom óta próbáltam magam egyedül is jól érezni, tartalmas életet élni, sportolni és a hétköznapok minden apróságában meglátni a szépséget.

De ahogy telik-múlik az idő egyre inkább azt kezdtem érezni hogy jó lenne egy társ, hiszen az ember társas lény. Korábban megtapasztaltam hogy milyen csodálatos tud lenni és milyen pluszt tud az ember életéhez hozzáadni egy jó párkapcsolat.

Próbáltam ismerkedni, először a neten, majd tematikus (túrázós) csoportokban is. De semmi "siker". Egyre kevesebb lett az életkedvem és depressziós tüneteket kezdetem magamon észlelni. Éreztem, hogy rossz irányba tartok, de ez már nem lesz jobb ezért elhatároztam hogy pszichológus segítségét kérem.

Viszont nem érzem hogy bármiben tudna segíteni, illetve rávezetni engem olyan megoldásokra hogy majd jobban legyek. A legjobb barátom szint csak pénzkidobás, egy női pszichológus sohasem fogja megérteni egy férfi problémáit.

Szerintetek számít a pszichológusod neme? Vagy csak kifogtam egy nem megfelő szakembert?

tegnapelőtt 22:34
 1/7 anonim válasza:
73%

Szerintem mondd el a pszichológusnak őszintén hogy így érzed, ennek is van terápiás konzekvenciája és átbeszélhetitek a hátterében húzódó kétségeidet. Segíteni fogja ez is az önismeretedet.

Ha úgy érzed egy férfi pszichológusban jobban megbíznál vagy jobban fejlődnél akkor válthatsz bármikor.

tegnapelőtt 22:46
 2/7 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem is csak pénzkidobás, de nem csak ő, hanem más, pl egy férfi pszichológus is. Olvass önismereti könyveket, és nyiss jobban az emberek felé.
tegnapelőtt 23:23
 3/7 anonim ***** válasza:
70%
Azt próbáld megválaszolni magadnak, hogy végül is mit vársz egy pszichológustól? Biztos nem fog helyetted ismerkedni lányokkal, és párt keresni. Tanácsot se fog adni szerintem, hogy hogy kezdj el csajozni introveltáltként. De mint írtad volt már barátnőd. Őt hogy sikerült úgymond becserkészned? Szerintem nem vagy olyan elveszett, és nem biztos, hogy szükséged van pszichológusra. Inkább jó barátokra, haverokra, akikkel eljárhatsz szórakozni.
tegnapelőtt 23:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy nem pszichológus kell neked, hanem coach, aki célorientáltabb.

Egyik sem pénzkidobás, ha segítségre van szükséged, és semelyik barátod nem elég segítség. Mindenesetre pszichológus tényleg nem adhat tanácsot, viszont rávezethet arra, hogy miért nehéz párt találnod.

Szerintem számít a neme, de az a problémád, amit leírtál pont ugyanannyira lehet női probléma is, mint férfi probléma, tehát nem emiatt fontos, hanem mert ellenkező nemű pszichológus esetén nagyobb az esély, hogy vonzalom alakuljon ki a terapeutád iránt, ami a terápia természetes velejárója amúgy, és a bizalmi szint elérése. Ugyanakkor igazi szerelmemnek vagy vonzalomnak azonosítani ezt a vonzódást téves, pont annyira, mint amikor egy óvodás szerelmes az óvónőjébe. Azonos nemű pszichológus esetén ez a jelzőszint kiesik, de egyrészt az a fontosabb, hogy ha neked férfi előtt könnyebb megnyílnod, akkor válassz férfit, másrészt én azt hittem, hogy nő vagy, amíg nem írtad az ellenkezőjét, mert én nőként is ugyanebben a cipőben járok, tehát nem nemfüggő a problémád.

Önsegítő könyvek tényleg tudnak segíteni, ahogy a jó barát is fontos, mégis van az a helyzet, amin csak pszichológus tud segíteni.

tegnap 04:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Kinek hogy.Ha egy hullamhosszon vagytok mindegy a neme.Tud segiteni abban hogy jobban onmagadra talalj es ha elegedett vagy magaddal,eltudsz lenni jol onmagadban is az segit megfelelo tarsat talalni
tegnap 08:03
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem számítana. Én is elég introvertált vagyok és úgy érzem, ellenkező neműnek nehezebb lenne megnyílni.
tegnap 10:02
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én pszichológusnál és pszichiáternél mindig az ellenkező neműeknek tudok jobban megnyílni.

Mondjuk nekem a baráti körömben is szinte mindenki férfi.

tegnap 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!