Mi lehet a PTSD? Mik a tünetei? Ez annak számít? (többi lent.) L
Szóval az a helyzet, hogy hallottam a poszttraumá stressz zavarról (PTSD), és azt hiszem, hogy nekem is ez a betegségem van...
Ugye a PTSD kialakulása lehet régi, vagy akár bármilyen bántó, rossz emlék, történés miatt.
Szüleim régen annyira összevesztek, hogy ilyen verekedéses szitu lett belőle (nem nagyon akarom részletezni, ha kell, szóljatok, és akár priviben is leírom), de ez még olyan 2019 november-december környékén lehetett. Ugye már egy éve volt. Ez bennem nagyon nagy nyomot hagyott...
2019 decemberében pedig egy régi ovis barátnőmről kiderült, hogy rákos lett. Ez se érintett a legjobban.
2020 január 7-én (a névnapomon mellesleg...) a 10 éves roti kiskutyusom meghalt :( ez is már lassan egy éve történt, de még mindig nem nagyon sikerült feldolgoznom........
Most márciusban ugye karantén, itthon online oktatás, stb
Nem olyan régen a tesómról kiderült, hogy elkapta a koronavírust, 2-3 hétig beteg volt (nagyon közel állunk egymáshoz)
Egyik jobb barátnőmmel összevesztünk, de annyira, hogy sztem nem fogunk kibékülni (7 éve, általános kezdetekor ismertem meg)
És azt még nem is említettem, hogy iskolapszichológushoz is járok az első dolog miatt.
Hozzátenném, trichotillomániám is van (szempilla és szemöldök csípkedés)
Szerintetek emiatt is lehet PTSD-m?
Néha már úgy érzem, hogy nem is kellene élnem, és jobb lenne ha meghalnék, és nem érdekelne senkit, ha nem lennék....
Nektek mi erről a véleményetek?
És köszi, ha végigolvastad, sajnálom, hogy egy regényre sikeredett:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!