Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyógyszer szexuális mellékhatá...

Gyógyszer szexuális mellékhatás ellen mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sírva írom ki ezt a kérdést, a parnassan nevű antipszichotikumot szedem szorongásra nyugtató helyett írta az orvos. Amióta szedem kb. 2 hónapja nem is gondoltam a szexre se nem maszturbáltam de ma megpróbáltam és konkrétan semmit nem érzek odalent. Most nincs partnerem de félek hogy lesz így kapcsolatom? A másik hogy lehetetlen hogy ezt elmondjam a pszichiáternek élőben annyira szégyellem. Most adjam fel azt is hogy valaha párom legyen? Mert így biztos senki nem fog összejönni velem. A gyógyszert abbahagyni meg félek, hogy rosszul leszek ha ennyi idő után nem szedem. Nem tudom mit tegyek most. Eddig is féltem, hogy nem lesz párom de így meg főleg. Mert ki akar egy olyan embert párjának akivel nem lehet szexelni? Még ha nekem nem is lenne ez központi téma a legtöbb embernek az...

okt. 26. 22:32
 1/5 anonim ***** válasza:
68%

Sajnos egyes gyógyszereknek ez a mellékhatása, hogy csökken, vagy szinte meg is szűnik a libidó. Ha ezt, és így mondod a dokinak meg fogja érteni.

Mármint ez alatt azt értem, hogy mondd azt, a gyógyszer megszüntette a libidódat, és ez rontja a pszichés állapotodat. (ha szégyenled kimondani a szex szót, használd helyette az "akciózás" kifejezést, a doki így is megérti)

Bár értem, hogy szégyellsz beszélni a szexről, de a dokinak mindenképp tudnia kellene erről a tünetedről, és ha nem szólsz, te is rosszul jársz.

okt. 26. 22:39
 2/5 anonim ***** válasza:
35%
Nekem is volt ilyen. De idővel jobb lett, mikor csökkentettem az adagot. Én abszolut nem bízom a pszichiátrekben, és nem is mondok el nekik semmi ilyesmit.Azért többes számban írom, mert sok év alatt többen voltak. Szorongásom nekem is van még egy minimális, de jobban kibírom, mint azt hogy ne legyen orgazmusom, és szinte 0-ra csökkenjen a libidóm. De írathatsz fel másik gyógyszert is. Amúgy utálom a legtöbb pszichiátert akivel dolgom volt, de sajnos muszáj mennem, mert gyógyszerfüggő lettem. Neked is azt ajánlom kérdező, hogy ha van rá lehetőséged, ne élj ilyen gyógyszerekkel hosszú távon. Minél tovább szeded őket, annál inkább függő leszel. Nem írják , a pszichiáterek sem mondják, hogy milyen veszélyesek ezek a gyógyszerek. Máshogy próbálj megszabadulni a szoeongásodtól, akár pszichiterápiával, természetes alapú gyógykészítményekkel, vagy nem tudom mik vannak még. De az ilyen típusú gyógyszerek nagyon rosszak. Saját tapasztalatból mondom 10+ év után.
okt. 26. 23:27
 3/5 anonim ***** válasza:
36%
A dokidnak nem lesz ez meglepő, nagyon gyakori mellékhatás. Nekem ugyanez volt és annyira megijedtem, hogy abbahagytam és elmondtam a dokinak, írt másikat, amit végül nem szedtem be. De a pszichiáter azt mondta nagy eséllyel a másik antidepinek is lesz ilyen mellékhatása nálam.
okt. 26. 23:30
 4/5 anonim ***** válasza:
64%
Én is ezt a fajta gyógyszert szedem pontosabban olanzapint de ugyanaz a kettő. Nekem is csökkentette a libidómat de bàrmikor rám szokott jönni szoval nálam nincs baj ezzel. Amit észrevettem még hogy a rövidtávú memóriám romlott mióta szedem. De egyszerűen nem tudom letenni annyira hozzászoktam már... Inkább ettől félek hogy nem tudom elhagyni...
okt. 27. 03:53
 5/5 anonim ***** válasza:
0%

hat bocs nem azert en is szedek 4 fele gyogyszert, igaz egyik sem okoz libido gondot, inkabb mentalis aggressziot, sirast, agitaciot meg hasonlot nyomja el, mondjuk ugy 3/10 skalan mukodik ez a dolog ezzel a kombinacioval, dehat sokan ezt hivjak a "satan kevereknek" szoval nem irom le mi az.

Tudom hogy soha nem leszek jobban, orvos is bevallotta pszichiater, pszichologus is, mert rakerdeztem mi a "prognozis" akkor. Ez az egesz egy tevhit amit masoknak mondanak, de azert, hogy valamit mondjanak ezert azt mondjak "legyen remeny" - sajnos hogy kozolnom kellett. Hiszitiek vagy nem, rakjatok el ahova akarjatok.

Igen, ment. betegnek egesz eleteben kell gyogyszer, most mondok egy dolgot. Valaki panikbeteg, le akarja tenni a Xanaxot, onkenyesen leteszi, orvos tudta nelkul, oke, lemegy az elvonasi fazis. Vegul mi az eredmeny mit gondolnak? Visszajon az a regi allapot amiben volt, es ujra kell szednie. Ezt sosem ertettem, HA ez az egy gyogyszer a legjobb.

Parkapcsolatrol annyit, csurhe/birka csajokrol, emberekrol mondj le. Csak azok ertik meg, akik benne vannak, naluk keress. A tobbie birka alsobbrendu naplopo feregnek fog nezni ha kozlod veluk (igen nem mondjak ki, de ez van a fejukben nagyjabol ha mondjuk dolgozol es nem tudsz teljesiteni). Na jo 0.001/1 000 000 000 nem fog.

okt. 27. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!