Skizofrén ember is lehet szerelmes?
Figyelt kérdés
Van egy srác,aki tetszik a munkahelyemen.Nagyon csendes,nem igen beszélget senkivel.Sokszor észrevettem,hogy Mikor elmegy arrafelé amerre dolgozom ram szegezi a tekintetét egy pillanatra,de utána lesüti a fejét és úgy megy tovább.Minap megtudtam róla ,hogy skizofrén.Ledöbbentem,iszonyat sajnálom.Egyszerűen annyira pozitív szeretnivaló kisugárzása van és egy helyes srác.Fogalmam sincs hogyan működnek az ilyen betegségben szenvedő emberek.Olvastam ilyesztő dolgokat is meg olyat is,hogy valaki ennek ellenére szerelemre talált lassan húsz éve.van valakinek tapasztalata esetleg?okt. 26. 14:31
1/10 anonim válasza:
Persze,hogy lehet. Van aki írt is az életéről és hogy párja elfogadta a kezdetektől.
4/10 A kérdező kommentje:
Tudnak is kapcsolatot létesíteni,ha rendesen szedik a gyógyszereket vagy általában csak plátói marad?
okt. 27. 09:36
5/10 anonim válasza:
Igen, ha rendesen szedi a gyógyszereket, akkor ugyanolyan életet élhet, mint bárki más.
6/10 A kérdező kommentje:
Akkor szerintetek,ha úgy alakulna lehetne ebből akár kapcsolat is?
okt. 27. 13:40
7/10 anonim válasza:
Le leszek pontozva. Honnan tudod hogy skizo? Csak szóbeszéd a munkahelyeden vagy láttál valamit? Ha tényleg skizo, akkor hagyd. Tudod mit vállalsz? Milyen egy kezelés nélküli skizo? Ez pedig a skizofréniás betegnél gyakran előfordul, hogy hirtelen úgy érzi jól van, minek neki az sok gyógyszer. aztán eltelik hét vagy hónap max, és egy kezeletlen beteg emberrel állsz szemben, akinek te vagy az ellensége. Orvoshoz nem hajlandó fordulni mert neki semmi baja. Sok év rámegy az életedből mire ebből kikecmeregsz anyagilag és lelkileg roncsként. Max egy-két érzelem mentes numera amikor jól van vagy ez sem.
8/10 anonim válasza:
7es igazat mond. Ha tényleg skizofrén, az nagyon komoly betegség. Veszélyes is lehet simán. Nagy szenvedést tudnak okozni a környezetüknek. Nem is értelek. Legalább nézz utána. De ha magadat ki is tennéd ennek, legalább gyereket ne vállalj skizofrén szülő mellé, ha oda kerültök.
9/10 anonim válasza:
Egyénfüggő hogy kinél miképpen zajlik a betegség, van aki könyvet írt a betegségéről és a párkapcsolatáról. Ha éppen jól van, akkor is tudja hogy szükséges a gyógyszeres kezelés.
Szóval teljesen egyéntől függ ez.
10/10 A kérdező kommentje:
Utánanéztem és igen nagyon egyénfüggő ez a dolog.Nem kell minden beteget gyilkosnak meg bolondnak elképzelni.Van akinek felesége/férje is lett.Azt elhiszem Persze,hogy ez a ritkább verzió,de tudjátok egy olyan ember is taccsra tud vágni érzelmileg meg kinyírhat simán anélkül,hogy ilyen betegségben szenvedne.Ismerek én olyat is,aki saját gyerekével nyelette le a cigicsikket és halálra kínozta és nem volt skizofrén.több “egészségesnek”nyilvánított ember követ el egyébként gyilkosságot,szóval erre sincs garancia ..Egyébként ő tudatában van a betegségének és szedi is a gyógyszereket.Tudom,hogy változhat ez a dolog bármikor,de azon kívül,hogy egy nagyon érzékeny srác én nem latok rajta semmi rossz szándékot.Ha valakinek van tapasztalata szívesen meghallgatom
okt. 30. 15:11
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!