Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valaki pszichózisba esik,...

Ha valaki pszichózisba esik, akkor mindenképp kórházba kerül az illető?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy valaki pszichózisban hallucinál, de nem veszélyes magára és másokra. Ebben az esetben is beutalja a pszichiáter a kórházi pszichiátriára?

okt. 23. 12:09
 1/7 anonim ***** válasza:
49%
Próbálom elképzelni, de nem megy. Mit kell ilyenkor pszichózis alatt érteni szerinted?
okt. 23. 12:12
 2/7 anonim ***** válasza:
41%

Nem.

Nézz híradót, legutóbb egy 3.kerületi társasházban élő nőről számoltak be, aki késsel járkál fel-alá a lépcsőházban, üvölt mindenkivel, agresszív, bárkinek neki megy! Nemrég valakit csakúgy megpofozott.... csakúgy.

Ordít róla, hogy nagyon komolyan beteg! De nagyon!

Mégsincs kórházban.

okt. 23. 12:14
 3/7 anonim ***** válasza:
80%

hat "beutal" max nem mesz el. A masik milyen fajta pszichozis. Teveszme vagy stb.. korhazba a "berlet" az az un. "akut. polymorf xy". Ezt mindenkire rahuzzak szinte, csak melle teszik "skizoaffektiv, pszichozis, pszichotikus zavar" ez lenne az xy. Most lehet nem pontosan ideztem de ilyenek. Ez az elso amit kapsz legeslegeloszor.

Ha BEKULD ugymond szekrenyemberekkel akiknek masodallas a kidoboember a buliban, es oket hivja be most nem tudom ki a foorvos vagy az osztalyvezeto, de ott tartanak es mentot hivnak. Ott nem kell beutalo, ott mar be vagy utalva. Esetleg rendorseg ha ugy adodik, az meg mar necces, de az sokszor drogosoknal szokott tortenni, korhazi csoportos ulesen kb a fele drogozott, a tobbi mentalis beteg. Nem egy volt akire rahivtak a rendorseget kb 3 kocsit es o is rohelyesnek talalta amikor kijott a fuvezesbol. A masik mai napig nem akar beszelni, hogy amfetamin vagy valamilyen drog alatt mit tett. Ezek is ugymond pszichozisok de masfajtak, mas a biokemia.

Egy egeszseges esetben tobbnyire autoaggresszor szokott lenni azaz onveszelyes, vagy senkire nem veszelyes. Ilyen a skizofren, igen sokan azt hiszik ok a satanok, nezzetek utana, nem az en dolgom, nem olyan aggresszivak mint a drogosok. De persze van mentalis beteg aki on- es kozveszelyes.

okt. 23. 12:53
 4/7 anonim ***** válasza:
85%

Nekem azt mondta a pszichológusom, hogy pszichózisban vagyok, de nem merült fel a kórházba kerülés

A pszichózisnak is vannak fokozai.

okt. 23. 17:16
 5/7 anonim ***** válasza:
68%
Pontosan ahogy az utolsó mondja, vannak fokozatok benne.
okt. 23. 21:15
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Én se kerültem be, és igen, ahogy írják előttem, én is akut polimorf pszichotikus zavart kaptam diagnózisnak, skizofrénia tünetei nélkül.
okt. 23. 21:50
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Egyik közeli ismerősöm számolt be róla, hogy az utóbbi időkben előfordul, hogy hangokat hall és foltokat lát. Állítása szerint gyakoriak, de nem durvák, például nem parancsokat hall meg ilyenek, hanem halk csapkodásokat, esetleg susogásokat. Enyhén paranoid is lett mostanság, de nem agresszív és önbántalmazó gondolatai se vannak. A munkahelyi teljesítménye viszont romlott, mert sokat szorong ezeken, és a koncentráció is nehezen megy neki. Ha jól tudom fog menni ezekkel szakemberhez. Kíváncsi vagyok mi lesz ebből az egészből.
okt. 23. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!