Ha valaki pszichózisba esik, akkor mindenképp kórházba kerül az illető?
Nem.
Nézz híradót, legutóbb egy 3.kerületi társasházban élő nőről számoltak be, aki késsel járkál fel-alá a lépcsőházban, üvölt mindenkivel, agresszív, bárkinek neki megy! Nemrég valakit csakúgy megpofozott.... csakúgy.
Ordít róla, hogy nagyon komolyan beteg! De nagyon!
Mégsincs kórházban.
hat "beutal" max nem mesz el. A masik milyen fajta pszichozis. Teveszme vagy stb.. korhazba a "berlet" az az un. "akut. polymorf xy". Ezt mindenkire rahuzzak szinte, csak melle teszik "skizoaffektiv, pszichozis, pszichotikus zavar" ez lenne az xy. Most lehet nem pontosan ideztem de ilyenek. Ez az elso amit kapsz legeslegeloszor.
Ha BEKULD ugymond szekrenyemberekkel akiknek masodallas a kidoboember a buliban, es oket hivja be most nem tudom ki a foorvos vagy az osztalyvezeto, de ott tartanak es mentot hivnak. Ott nem kell beutalo, ott mar be vagy utalva. Esetleg rendorseg ha ugy adodik, az meg mar necces, de az sokszor drogosoknal szokott tortenni, korhazi csoportos ulesen kb a fele drogozott, a tobbi mentalis beteg. Nem egy volt akire rahivtak a rendorseget kb 3 kocsit es o is rohelyesnek talalta amikor kijott a fuvezesbol. A masik mai napig nem akar beszelni, hogy amfetamin vagy valamilyen drog alatt mit tett. Ezek is ugymond pszichozisok de masfajtak, mas a biokemia.
Egy egeszseges esetben tobbnyire autoaggresszor szokott lenni azaz onveszelyes, vagy senkire nem veszelyes. Ilyen a skizofren, igen sokan azt hiszik ok a satanok, nezzetek utana, nem az en dolgom, nem olyan aggresszivak mint a drogosok. De persze van mentalis beteg aki on- es kozveszelyes.
Nekem azt mondta a pszichológusom, hogy pszichózisban vagyok, de nem merült fel a kórházba kerülés
A pszichózisnak is vannak fokozai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!