Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Bipoláris betegségből tényleg...

Bipoláris betegségből tényleg nem lehet kigyógyulni?

Figyelt kérdés

okt. 21. 20:20
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Nem, de tünetmentesen lehet tartani gyógyszerrel. Még az okát se tudják, agyi elváltozás, azt nem lehet visszacsinálni, nem olyan, mint egy fertőzés, amit legyőz az immunrendszer, vagy egy életmódbetegség, ami esetleg megszüntethető (magas vérnyomás, IR).
okt. 21. 20:46
 2/8 anonim ***** válasza:
51%
Szinten lehet tartani. Az illetőnek kell , hogy legyen betegség tudata és eszerint élje le az életét. Gyógyszeres kezelés szokott lenni elsősorban. Nagy világsztárok is élnek ezzel a betegséggel. Nehéz ha nincs kordában tartva ez a betegség. De viszonylag normális életet lehet élni ha az ember betartja a "játékszabályokat pl. Gyógyszerek, semmi pia! Semmi D rög , tartani kell a pszichiáterrel a kapcsolatot is.
okt. 21. 21:14
 3/8 anonim ***** válasza:
42%
Semmi pia semmi drog szabályt nem is tudtam. Kávézni se szabadna bipolárissal?
okt. 21. 22:58
 4/8 anonim ***** válasza:
62%
Nem lehet. Ez egy elváltozás az agyban. Gyógyszerekkel lehet enyhíteni rajt de még azok mellett is beüt a depresszios fázis. Viszont gyógyszerek nélkül ezzel nem lehet együtt élni. Tudom ,mert lassan 10 éve benne vagyok. Amikor nem szedtem gyógyszereket meg akartam halni olyan depresszios voltam. Ez maga a pokol. Amit senki nem ért meg aki nincs benne. Teljes más élet ez mint a normal embereké.
okt. 22. 03:53
 5/8 anonim ***** válasza:
62%
Tényleg nem. Xsak szintentartani gyógyszerrel
okt. 22. 07:30
 6/8 A kérdező kommentje:
Azért is kérdem mert több helyen olvastam hogy egy idő után pl el lehet hagyni a gyógyszereket. Meg sokszor a pszichiáterek véleménye is éltérő.
okt. 22. 10:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát ezt meg hol olvastad, linkelj már be párat abból a többől!
okt. 22. 16:38
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyik legjobb barátom bipoláris. Többször volt olyan időszak, évekig, amikor gyógyszerrel és intenzív terápiával lehetett szinten tartani. Most elmúlt 30, és évek óta nem kell gyógyszert szednie, psztivhiáterhez pedig csak 6 havonta jár. Teljesen jól van. Persze figyelni kell, bármikor rosszabb lehet a helyzet, olyankor változtatni kell.

Szóval az, hogy valaki bipoláris, nem fekete-fehér. Mindenki más, és adott személy esetén is széles határok között mozoghat, hogy éppen hogyan van. Lehetséges, hogy valakinek egész életében gyógyszert kell szednie és folyamatos, szigorú orvosi felügyelet alatt kell lennie, de lehet, hogy valakinek csak életében 1-2-szer van olyan időszaka, amikor ez kell, amúgy nagyrészt teljesen hétköznapi életet tud élni.

okt. 24. 01:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!