Lehet napi 2 kávétól az, hogy tiszta izgága nyugtalan vagyok?
Nem jó ha hozzászoksz! Észre sem veszed! Nem részletezem hogy nekem mi volt, víz helyett is azt ittam!
Vizet mindenképpen iktass be mert elvonja, ez az egyik!
Ha koffeinérzékeny vagy az még rosszabb!
A szorongást valóban felerősíti, az már nem jó!
Napi kettő, max. három, de inkább hosszú legyen és gyenge!
De még jobb ha koffeinmentes vagy cikória!
Hogy egy orvosomat idézzem: A fekete kávét (koffeint) is túl lehet adagolni! (halálosan)
Hosszú kávé alatt tejeskávét értek, vagy ilyen hígítottat.
Nagyon fontos mellette a víz!
Ha nem iszol elég vizet, az csak felerősíti a hatást!
Első körben simán hagyd el a két kávét. Semmi sem bizonyítja, hogy mindenkinek érdemes volna rendszeresen kávézni.
Nem hinném, hogy ez elég lesz a nyugtalanság megszüntetéséhez, annak sokféle más oka lehet (de a kávé rásegít). Pl. a vérnyomásodat megméred néha? Kávé helyett sokféle gyümölcsital létezik, valamelyik nyugtató hatású lehet (ki kell kísérletezni, egyéni adottságtól függ), a sok folyadék jót tehet (nem alkoholos).
Van akinek egy kis sportolás, futás, lefárasztás is jót tesz - de az erőltetett edzés inkább felspannolja az embert.
Ki kell kísérletezned, hogy külső vagy belső oka van-e a túlpörgésnek.
Tudatosítsd magadban, hogy van-e okod a kapkodásra, kell-e sietned valamiért ...
A TÜRELEM fontos tulajdonság, nehéz megszerezni, de ha igazán akarod, lassan türelmesebbé válhatsz.
Lehet, de fontos és alapvetően lényeges kérdés az, hogy mióta érzed ezt a nyugtalanságot? Csak amióta kávézol vagy mindig is érezted?
Mert az igaz, ahogy más is írta, hogy a kávé felspanol, és tényleg pláne, ha nem iszol hozzá kellő folyadékot, mert tényleg vízelvonó hatású, azon kívül, hogy függőséget okoz és vérnyomásemelkedést, ami mindazt az izgatottságot, amit írsz, de lehet ez nem kávétól is.
Ráadásul a só is megemeli a vérnyomást, annyira klasszikus a sóelvonó kúra, hogy még népmese is van arról, hogy úgy szeretlek, édesapám, mint levesben a sót, szóval tényleg kérdés, hogy hogy van a vérnyomásod.
Én még azt is hozzátenném, hogy mind az iskolában tanultam biológiából, mind az apukám mondta egy ponton, hogy őt már nem ébreszti fel a kávé, sőt, ő elalváshoz iszik kávét, pont így tanultuk az iskolában, hogy a koffein úgy működik, hogy függőséget okoz, és ha túltolja az ember, akkor nem csak hogy nem ébreszt, hanem kifejezetten altatni is fog, hiszen annyi koffein van már az emberben, hogy a további koffein ellenhatást vált ki rá.
Próbáld ki kávé nélkül, hogy akkor is ilyen vagy-e, bár a szokás hatalom, a reggeli kávé meg hétszentség, én már csak tudom, de én is leszoktam róla, bár én azzal érvelek, hogy túlzottan imádom a kávét, viszont annyi rossz kávét ittam már, hogy inkább nem is iszom többet, nehogy rosszat igyak megint, ráadásul ha tudom valamiről, hogy függőséget okoz, az engem annyira bosszant, hogy én függök valamitől, ahelyett, hogy enyém lenne a választás, hogy kérek-e valamit vagy sem, hogy emiatt amúgy én a kávét kakaóra cseréltem le, és sokáig az volt a reggeli italom, mármint csak kakaó, kávéként főzve, amíg egy-két éve meg nem tudtam, hogy amúgy a kakaó is függőséget okoz, ami megmagyarázta a csokiimádatomat is, így a kakaót meg én is cikóriára és karobporra, azaz szentjánoskenyérporra cseréltem, illetve néha fahéjat teszek a forró víz alá.
Mindezek mellett lehet, hogy van okod a szorongásra, esetleg pszichológus is segíthet, netán megtanulhatnál meditálni és azt rendszeresen végezni, és tényleg fontos vérnyomást nézni neked, mert kérdés, hogy miért magas a vérnyomásod, ha tényleg magas, és akkor nem csak a kávét kell elengedned, hanem a sót is, ami talán még nehezebb, annyira hozzá van szokva az ember a minden megsózásához, a népmesei király még a lányát is elüldözte, ugye, de bizony, hogy a só is megemeli a vérnyomást. Mind a kávét és mind a sót érdemes lassan, aprólékosan csökkenteni, hiszen tényleg a szokásokat megváltoztatni is külön kihívás. Én a helyedben a nap közbeni kávét cserélném előbb le másra, és aztán csak egy hónap után a reggelit is pl., a só meg egyszerűen kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!