Én reagálom túl ezt a helyzetet? Nem bírom a jelenlegi
lakhelyem
Figyelt kérdés
Már több mint egy éve élek albérletben pesten, társasházban, de úgy érzem mentálisan leépülök a zajok miatt. Nem az utca hangok érdekelnek, ezekből szinte semmit nem hallok, viszont lehetetlennek látom, hogy megszokjam a benti, emberektől származó hangokat. Nem tudok költözni, mert így is áron alul élek itt,ennél többet nem engedhetek meg. Alulról, felülről oldalról is mindent jól kivehetően hallok 0/24 és ez teljesen elveszi a kedvem attól is, hogy bent tartózkodjak. Már beszéltem a szomszédokkal, sajnos sokszor ők se tehetnek róla, hogy élik az életüket, könnyebb lenne ha szimplán hangoskodnának. Úgy érzem inkább feladom a tanulást, munkát és elhúzok a városból, de ezek a gondolatok is csak mégjobban leszednek az életről
Nincs "mizofóniám", az egy teljesen más jelenség, napközben még el is viselem, nincs gondom az emberi beszéddel, nem leszek indokolatlanul ingerült. Főleg három dolog ami zavar, az, hogy nem vagyok kíváncsi egy ismeretlen életére sem, az, hogy még a füldugóval is hallom és nem tudok aludni, plusz nem tudok tanulni, még egy filmet/sorozatot sem tudok végig nézni anélkül, hogy valaki belebeszélne, vagy épp zenét hallgatna mellettem. Ezen felül nem bírom azt sem, hogy nekem is alkalmazkadnom kell. Néha azt gondolom a jövőm nem ér annyit amennyit a jelen
okt. 13. 13:23
3/9 anonim válasza:
Beszéld meg a tulajjal, hogy leszigeteled a lakást, még ha semmi drágábba nem vágsz bele, csak körbegipszkartonozod a falakat, az is sokat jelent. Aztán majd megbeszélitek, mekkora arányban engedi meg, hogy lelakd az árát.
okt. 13. 13:42
4/9 anonim válasza:
Fiatal koromban nekem is megvolt ez a probléma, amikor feljöttem Pestre albérletbe egy csendes faluból. Nem bírtam megszokni, hogy a panelban dübög a szemétledobó, azt is lehet hallani, ha három emelettel arrébb elfingja magát valaki, és éjszaka is dübörögnek a buszok az ablak előtti buszmegállóban. A füldugó se segített és kb. fél év alatt kikészültek tőle az idegeim, úgyhogy el kellett onnan költözni egy külső kertvárosias részre.
Ha Te sem bírod a gyűrődést, akkor vsz. jobban teszed, ha megpróbálsz elköltözni.
okt. 13. 14:48
5/9 anonim válasza:
3as: még a profi hanszigetelés is alig ér valamit, nemhogy a gipszkarton hangok ellen.
Egyébként én is így vagyok mint a kérdező, de én saját lakással. Egyszerűen megőrülök a saját lakásomban, úgy hogy nincs más választásom, mint kertesházba költözni.
okt. 13. 15:35
6/9 anonim válasza:
Biztos, hogy tudsz találni más hasonló árfekvésben csendesebb helyet. csak keresni kell, kitartani addig míg sikerül találni.
okt. 13. 16:10
7/9 anonim válasza:
En panelban élek de itt mindig k**ss van. Nem biztos, hogy kertesbe kell menni.
okt. 14. 22:35
8/9 anonim válasza:
Ha füldugóval/zajszűrős fülhallgatóval is hallod akkor azok a zajok nem biztos, hogy kívülről jönnek... Lehet annyira rá vagy feszülve erre, hogy akkor is hallod, amikor épp senki sem zajong.
Én világ életemben panelban laktam, de soha nem hallottam mit beszél a mellettem lakó. Maximum a közel süket néni üvöltő tv-jét lehetett hallani, ha síri csend volt nálunk, de ha mi is tettük a dolgunk nem hallottuk. Fúráson kívül nincs olyan zaj, ami füldugón keresztül ment volna.
okt. 16. 22:05
9/9 anonim válasza:
Füldugó nem szűr ki minden zakj, csak tompítja. Én pl
a felettem trappolást simán hallom füldugón keresztül is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!