Üzemorvos nyilváníthat alkalmatlannak falcolás miatt?
Kösz utolsó, eddig maximálisan elégedett mindenki a munkámmal...hidd el, el lehet rejteni a magánéleti problémákat. És én nem közvetlenül tanárként dolgozom, hanem mūvészeti tevékenységet végzek az iskolában.
Kérlek most segítsetek, mert az lett, hogy pszichiátriai szakvéleményt kell vinnem, jövő hétre, amivel a pszichiáter nem hajlandó foglalkozni, hanem azt mondta hogy vigyem el az 1 hónappal ezelőtti ambuláns lapomat, annál többet ő úgysem tud írni. Szerinte az üzemorvos dolga hogy eldöntse hogy alkalmas vagyok-e.
Ezt el fogja fogadni? Mi lesz ha nem kapom meg az alkalmasságit?
"Mi lesz ha nem kapom meg az alkalmasságit?"
Válasz:
Elmész valamilyen hasznos munkát csinálni, vagy elleszel segélyen - mint a többi kevésbé kiváltságos polgártársad.
Jogosan fel lehet tenni a kérdést:
Biztos, hogy egy egészséges társadalomnak szüksége van olyan művészekre, kik a saját testüket sem képesek tiszteletben tartani, ezért ocsmányan összefalcolják magukat? Ezt szerinted el lehet annyival intézni, hogy "bocsika, én művészlélek vagyok!"
#13 (22:00) - sértő? - ebben teljesen egyetértek veled (#12, 18:11), de valahogy nem éreztem szükségességét a felesleges finomkodásnak - egy Makarenkói pofon értelmében térjen már valaki észhez!
Azért lássuk csak be, hogy aki ilyet képes leírni, hogy
"Viszont sajnos még így sem tudom abbahagyni, ma csuklótól vállig összevagdostam a kezemet, csak falcolás, de annyira gáz ez és tudom, de így is muszáj csinálnom"
az nem lehet valami túl megbízható személyiség. Szerintem az ilyen viselkedés rokon azzal a jelenséggel, mikor valaki csak úgy jó sorában ocsmány vandalizmussal csúfítja el a közterületen elérhető dolgokat. Tehát úgy értem, hogy nincs oka semmilyen személyes bosszúra, csak úgy hobbiból elkezdi késsel levakarni a korlátok hibátlan festését, festékkel összebarmolja az épületeket, lámpaoszlopokat, felvágja az üléseket a tömegközlekedési járműveken, stb.
A nagyérdemű kérdező annyival jobb eset, hogy csak saját testét barmolja össze, mert "két vezetéket felcseréltek" az agyában. Tudja, hogy ez már súlyos és kezelést igénylő téma, de azért még idejár sajnáltatni magát, holott ő is tudja, hogy mi itt akármekkora irgalmas szamaritánusok lehetünk, de nem rakhatjuk rá az egyetlen hatékony védelmet - a kényszerzubbonyt!
Én egy nagyon empatikus ember vagyok, akit megindít az oktalan emberi és állati szenvedés, de nálam is van egy bizonyos határ. Az illető nem egy oktalanul társadalmilag kitaszított személy, mert ha így lenne, akkor az őt elnyomó egyedeket falcolná meg a konyhakéssel, méghozzá Simek Kitti stílusban.
Viszont a Kérdező pszichológiai beállítottsága haladóbb stílusban így néz ki:
Ennek a nőnek mindene megvolt, ráadásul a genetikai lottón is megnyerte a tízpontos találatot. A karriere Pozsonyból indult, és fiatalon nem kellett keményen güriznie. A legrosszabb esetben is prostiként megcsinálhatta volna a szerencséjét - ha nem lett volna számára undorító a másoknak való örömszerzés.
Ő ezzel az életszerencsével mihez kezdett? Hát elkezdte tetkókkal, hegtetkókkal, implantátumokkal, stb. okádékosítani a kinézetét! (Honnan volt ilyesmire ennyi pénze?) Bár ő ezt művészetnek akarja elfogadtatni (ehhez később még más pszichopaták intézményes hátteret is biztosítottak neki - a "Hell" szépségszalon által), de lényegében csak tudat alatt azon élvezkedik, hogy a vele összefutó normális eszű embereknek elrontja a napját és/vagy tartósan tudatalatti stresszhatást idéz elő náluk.
Alternatív művésznőink ezzel kívánnak hozzájárulni társadalmunk épüléséhez? Köszönöm - nyugodtan elmondhattok egy konzerv barbárnak - de az ilyen féreg-beállítottságú jelenségekből nem kérek. Ezért megsértődik valaki? A hal neve: Sz@rok rája!
Szerintem a kettő nem ugyanaz. A rongálás erkölcstelenség, az önsértés pszichés betegség tünete.
Szükség van azokra a művészekre is, akik pszichés betegek.
14es Huuuh de agresszív vagy.
A 15-ös 2 mondatban leírta a lényeget. Én is úgy érzem, hogy attól, hogy vannak problémáim még ugyanolyan jól játszok a hangszeremen, a kettő nem függ össze.
Kérdező - ezek szerint tánciskolában vagy zenész, aki egyéb oktatók utasításai szerint játszik és közvetlen nem oszthat utasításokat senkinek? Mert ha ez van, akkor ezt még könnyen jóváhagyhatják, de a közvetlen oktatói tevékenységet már erősen kifogásolhatják.
Amúgy meg az őszinte véleménynyilvánítás mióta számít agresszivitásnak?
Nem lenne jobb, ha minél jobban tudatosítanád a valóságot, és ezáltal esélyed lenne, hogy túllépj a jelenlegi problémáidon?
Miért fogadjanak el mások, ha te nem vagy képes szembenézni mások véleményével? Nem lehet közömbös számodra mások véleménye, mert egy társadalom részeként élsz, és így az életed is sok dolog tekintetében függ másoktól!
Igen, nagyjából, de a hangszeremet is oktatom, kisdiákoknak. (és soha nem volt probléma a betegségeim miatt)
Elfogadom én a véleményedet, de akkor te is fogadd el, hogy a korábbi kommentekben lévő kirohanásod meg szerintem (és más szerint is, lásd a "ez sértő" kommentet) agresszív volt. Elfogadom a véleményed nyugi de attól még nem értek veled egyet :P
Mondhatja, hogy nem vagy alkalmas, ő az orvos (kábé bármire mondhatja azt, akkor tudsz ellene tenni bármit is, ha milliomos vagy), de gyakorlatban nem szokták azt mondani. Saját és ismerősi tapasztalatok alapján mondom.
Nekem vagy teljesen lesz*rták, vagy megadták az alkalmasságit, de nem teljes évre, csak fél évre, vagy volt egy olyan helyem is, ahol időnként el kellett járnom a 'saját' pszichológusukhoz, de semmi komoly nem történt ott sem igazából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!