Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezt a szorongás okozhatja mi...

Ezt a szorongás okozhatja mi lehet a megoldas?

Figyelt kérdés

23 éves korom óta depresszív szorongással küzdök. Különböző gyógyszereket szedtem amik ideig óráig jók voltak aztán nem.

A szociális kapcsolataim az egyenlő szinte a nullával, mert barátaim nem nagyon vannak. Szeretnék barátokat de mégis annyira kényelmetlenül érzem magam mások társaságában hogy már inkább kerülöm a legkisebb kontaktot is, ezáltal még bunkónak tűnök pedig tényleg nem azért csinalom. Azt érzem a legszebb éveim mentek el és nem haladok előre sehogy. Sem szocializáció terén sem karrier sem semmilyen szempontból.29 éves vagyok és dolgozom de ennyi nagyjából az életem. Nem érdekel semmi és nincsenek barátaim sem, és nem látom a kiutat...

okt. 9. 16:24
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Ennyi év alatt ha nem hatott a pszichoterápia a megfelelően beállított gyógyszerrel, akkor nincs mit tenni.
okt. 9. 16:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Nincs konkret egy gyogyszer. Hanem mindig más van probalgatva. Pszichoterápia különben hogy nézki mert én azt nem nagyon nevezném annak amit ma a pszchiáter ad...
okt. 9. 17:14
 3/7 anonim ***** válasza:
35%

Ez lehet durvának fog hangzani, de esetleg pszichiáter váltás lehet, hogy jó lenne. Illetve lehet, hogy pszichiáternek kéne végeznie vizsgálatokat. A gyógyszernek csak egy ideiglenes megoldásnak kéne lennie, a terápiának kéne segítenie. Ha úgy érzed, akkor én bármikor szívesen meghallgattak, ha szükséged van rá! (UI.: sokszor egy barát, pár, szülő, rokon többet tud segíteni, mint a terapeuta)

Gondolkoztál már művészet/állat asszisztált terápián?

okt. 9. 17:40
 4/7 anonim ***** válasza:
35%

Előző válaszoló voltam (3-as) jó, hogy sok gyógyszer van próbálgatva, de szerintem ez is olyan, hogy kell egy ható idő, mire rááll a szervezeted. Ha veszel be egy allergia gyógyszert, akkor se 1 óra múlva, 1 nap múlva látod a javulást. És akkor van rendben az allergiás ember szervezete, ha a gyógyszert huzamosabb ideig szedi. Megjegyzem, hogy tényleg a gyógyszernek szerintem egy ideiglenes megoldásnak kéne lennie, de ameddig nagyon szorongsz és az emberek nem tudnak segíteni, akkor lehet tényleg ez a legjobb megoldás.

UI.: ezt egy hasonló helyzetben lévő személy írja (csak más miatt szorongok sokszor nagyon)

okt. 9. 17:43
 5/7 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy ha jól akarsz lenni, fizetsz egy normális klinikai szakpszichológusnak, pszichológusnak, pszichoterapeutának, pszichoanalitikusnak.

Pontozzatok le nyugodtan most is, de ezt senki nem tudja megúszni. Mindenkinek számot kell vetni. Ha szarul vagy, azt legalább egy empatikus emberrel ki kell beszélni. Mivel a normál életvitelű emberek erre alkalmatlanok, és nem is feladatuk, fizetni kell érte.

A szorongás lelki eredetű. A gyógyszerek elfedik a tüneteket, ha elfedik, de az okot nem szüntetik meg. Adtok a szarnak egy pofont.

Nyogodtan, de nagyon unalmas már, hogy itt állandóan csak nyígtok, de valódi lépéseket soha senki nem tesz.

okt. 9. 18:06
 6/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat. Az a baj,hogy nem egy orvost, nem egy gyógyszert kipróbaltam már. Volt olyan gyógyszer amit bevettem, és sírtam. Nem bírtam abbahagyni nem tudtam rlmenni dolgozni. Rossz gondolatok jöttek. Az életérzést a motivációt kiölte belőlem azóta sem jött vissza.

Sajnos egy szakrendelés nagyjából annyiból áll,hogy esetleg meghallgat bólogat, és kész,felírja a szokásos gyógyszert és elkéri a pénzt ez megy magánban, TB alapon meg még rosszabb.

Művészet illetve állatterápia jó lenne csak a városban nem tudom,hogy hol van ilyen .

okt. 9. 18:40
 7/7 anonim válasza:
Szia. Én is hasonló helyzetben voltam még 2 éve (röviden :több hozzátartozóm halála, bántalmazó kapcsolat, vetélés, nyugtatók stb.) volt minden ami ezt kiváltotta, de teljesen bezartam. Csak ültem a szobámban, a barátaimra tettem magasról, el is vesztettem egy párat. Na ennek a szobában ülésnek az lett a vége hogy pánikrohamot kaptam a buszon mert emberek között voltam, már attól is szorongtam, hogy elmenjek a boltba. És egyre rosszabb lett. Szóval én annyit tanácsolnék hogy semmiképp ne zárj be. Mi az ami érdekel? Sportok? Próbálj olyan dolgokkal foglalkozni, amik építik a lelkedet. Pl Facebookon is van a Jössz velünk? csoport. Ott sokan keresnek barátokat hasonló érdeklődési körrel, szerveznek programokat. De biztos van több ilyen csoport is. Szerezz pár barátot, de egy is elég akivel őszintén beszélgethetsz. 29 éves vagy, tök fiatal, a szocializálódást se kell ám túlgondolni, ahogy egyre több helyre mentem, emberek közé, viszonylag hamar elmúltak a pánikszerű tüneteim, már nagyon néha jön csak elő a szorongás is. De ha gondolod írj privátban, én szívesen beszélgetek veled egy kicsit.
nov. 18. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!