Mi okozhatja a gyerekkori traumám, más is van így?
Köszönöm a kommentet, ment a zöld pipa.
Hogyan tudnék "belemászni magamba"? Tényleg szeretném kideríteni, és lezárni. Nem tudom mennyire normális hogy 4,5 évesen nem sok emlékem van. Az érzéseket is csak azért tudom elmondani, mert azok megmaradtak. Azt kihagytam hogy a hangja, és a kinézete is ilyen hatással van rám, tehát nem kell személyes találkozó, elég egy fénykép, videó.
Érdekes nagyon, amit írsz, írom ezt óvónőként, akinek pont a négyévesek a kedvenc korosztálya. Ráadásul Waldorf-szerű pedagógiai módszerekkel dolgozó óvodából tudom, hogy a 12 éven aluli gyerekek leginkább testi tüneteket reagálnak trauma esetén, és alapból is nehezen értik meg a legérthetőbb dolgokat, mint hogy a régi elment nyugdíjba, ő meg az új.
Én még azt is hozzátenném az előző válaszló tanácsaihoz, hogy hipnózis is segíthet amúgy.
Az is jellemző erre a korosztályra, hogy minden más fontosabb nekik, mint a szavak, azaz az az energiák. Lehet, hogy az új doki nem mosolygott eleget tán és ezzel félelmetes volt neked?
Amúgy nem emlékeztet ő valakire téged? Édesapádra vagy nevelő apádra, szomszédra, ismerősre, nagybácsira, akárkire?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!