Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek ez nagyon gáz...

Szerintetek ez nagyon gáz ennyi idősen?

Figyelt kérdés
Igazából még csak most leszek 16 éves és ennyi idősen stresszoldót kell hogy szedjek!!!!Elég fura mert anyu is ilyet szed!!!!Valamiért mostanság nagyon "begörcsöltem" tiszta depressziós vagyok és már nagyon nehezen bírom én is nem hogy azok akik körülöttem vannak!!!Normális ez ennyi idősen???
2010. nov. 4. 10:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Ha anyukád is ilyet szed, akkor nagyon jó példán nőhettél fel. Szerintem itt kellene keresni az okát, hogy juthattál eddig, a volt barátod legfeljebb rátett egy lapáttal (megjegyzem, egy pasi sem ér annyit, hogy tönkre tedd magad miatta).

Az írási stílusodból egyrészt az látszik, hogy korodhoz képest nagyon éretlen vagy, másrészt pedig az, hogy az idegeidnek semmit sem használ az a xar, amit szedsz (több felkiáltójel általában kiabálást jelent, és elég idegesítő, ha sorokon keresztül üvöltenek az ember szemébe).

Csak úgy juthatsz ki a gödörből, ha te magad ki akarsz jutni. Az viszont, hogy önmagad helyett a gyógyszerekhez fordultál, arra vall, hogy szívesen fetrengsz az önsajnálatban.

Nem a levegőbe beszélek, én is megjártam a poklot (születéstől 3 hónappal ezelőttig, mikor is kiszabadultam, és az ország másik felén levő egyetemig meg sem álltam), de addig sosem jutottam, hogy gyógyszerhez nyúljak, mert nem engedhettem meg magamnak, hogy bárki is gyengének lásson.

Egy dolog, hogy a kamaszkor a változásról szól, ahogy maga az élet is, egy másik, hogy vannak, akik könnyen, mások nehezebben viselik ezt.

Gyógyteákat én is tudom ajánlani, főleg a herbáriások nagyon jók - nálam legalábbis jobban beváltak, mint bármilyen bogyó, ráadásul még finomak is. Este egy citromfűtea, és reggelig alszol, mint a tej. Fizikailag nem függsz a góygyszertől, legfeljebb pszichésen, ezért mondom, hogy mindenképp neked kell változtatni és változni.

Fejfájást pedig nem csak ideg, hanem ezer más dolog, pl szemprobléma is okozhat.

De a legnagyobb bajodra az lenne a megoldás, ha nem látnád olyan sötéten látnod a dolgokat. Hidd el nekem, az optimizmus kitartó munkával tanulható.

2010. nov. 4. 12:31
 12/23 anonim ***** válasza:
Mi a gyógyszer neve és honnan van?
2010. nov. 4. 12:32
 13/23 anonim ***** válasza:
Menj el pszichológushoz! Az ilyen "gyógyszerek" gyakorlatilag drogok, szal nem megoldás!
2010. nov. 4. 13:41
 14/23 anonim ***** válasza:
Szerintem hallgass az orvosra, ha kell szedj stresszoldót, mondtad, hogy anyukád is szed, biztos vmi örökletes dolog. Persze az is fontos, hogy mi lehet a stressz oka, de van úgy is, hogy azért stresszelsz, mert nincs vmi rendben, amire a gyógyszer kell. Én már nem irogatok ide kérdést, mert úgyse tudják mi a bajom, a tiedet is csak találgatják, hallgass az orvosodra, ha pedig úgy érzed, hogy problémáid vannak amiket nem tudsz megoldani, akkor keress egy pszichiátert.
2010. nov. 4. 16:27
 15/23 anonim ***** válasza:
ja, most olvasom, hogy anyukád adta a gyógyszert, bocsi. Na ez nagyon nem helyes, azt hittem az orvosod írta fel. Gyógyszert nem adunk másnak, ez benne van a betegtájékoztatóban!!!! anyukádnak orvoshoz kéne téged elküldeni, kiskorú vagy, az ő dolga, hogy gondoskodjon rólad. Ebben az esetben keresd fel a háziorvosad, és neki mondd el a problémáidat!
2010. nov. 4. 16:31
 16/23 anonim ***** válasza:
Nem fog mindent megoldani, de segítene, ha mozognál egy kicsit. Csökkenti a stresszt, lefáradsz tőle és este tudsz aludni. Illetve hangulatjavító hatású, mert a mozgás boldogsághormont termel. Ha nem fáj a fejed, akkor gyerünk fuss egy kört a jó levegőn. De inkább kettőt :) Ebben a szép időben még 3at is lehet. Ne kifogást keress, hanem tégy valamit. Ha jót akarsz magadnak, jobb lesz.
2010. nov. 5. 10:36
 17/23 A kérdező kommentje:
Utolsónak írom, hogy minden este szoktam futni 6 km! De ez nem mindig segít!!
2010. nov. 5. 16:23
 18/23 anonim válasza:
őőő, igen. Nem a legjobb dolog gyógyszert szedned. Szerintem butaság, főleg 16 évesen. Én annál vagyok hogy, még ez is kamaszkor egyik tünete. Feltételezem szüleiddel sem jössz jól ki, nincs barátnőd. Tudom ajánlani hogy néha menny ki a friss levegőre, vagy ülj be valami üres helységbe és gondolkodj el magadon. Mint már mondták gyógytea, vagy tudom javasolni ha van valami gyógymasszőr ismerősöd massziroztasd meg vele magad.
2010. nov. 8. 15:26
 19/23 A kérdező kommentje:

Dehogynem pont hogy a szüleimmel jól kijövök anyum olyan mintha az egyik legkobb barátnőm lenne! VAnnak barátnőim vagyis egy legjobb van de van több is csak inkább a fiukkal jövök ki nem a lányokkal amit ugy gondolok hogy nem baj... igen valami gyógyteás dolgot kikéne próbálnom...

köszike

2010. nov. 8. 15:52
 20/23 anonim válasza:
ÓÓó. Bocsánat. Nem figyeltem amikor irtad/irták hogy lányvagy. Valaki olyan embert, barátot keress akiben télleg megbizol és vele beszélgess el, igyatokmeg valamit. talán fog segíteni az is :).
2010. nov. 8. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!