Mennyire normális a havi 1-2 dühroham?
A férjem néha kiakad hétköznapi bosszúságokon, amik sztem mindenkinek az életében előfordulnak, munkahely, főnök, elromlik valami, javítani kell, nem sikerül valami, váratlan kiadás, egészségügyi problémák stbstb.
Ilyenkor belerúg, beleüt valamibe (egyszer az ügyeletre kellett menni h.vajon eltört-e a keze)
Másra soha nem emel kezet.
De nagyon nehezen viseli az életet.
Mit tudnék csinálni? Ilyenek a férfiak?
Állítólag máshol is van dühöngés meg főleg ivás, és bántalmazás is.
Semmilyen káros szenvedélye nincs.
Párom a nyugalom mintaképe, de néha nála is elszakad a cérna.
Nem egészséges mindig magunkban tartani a frusztrációt. Inkább üssön a falba vagy ordítson, mintsem a felgyülemlett stressz végezzen vele.
Nálam ez sokkal gyakoribb, így én már a nem normális szinten vagyok düh tekintetében.
Te sajnos semmit nem tudsz tenni, azon kívül, hogy felhívod a figyelmét erre, hogy ez sem neki, sem Neked (környezetének) nem jó.
Ameddig ő maga nem motivált ebben változtatni, addig nem tudsz mit tenni. Viszont ha motiválttá válik, akkor pszichológus segíthet, pontosan úgy, ahogy #1 is írta.
Fontos kiemelni, hogy ez csak részben az "ő hibája": ezalatt azt értem, hogy a stressz forrása kívülről jön. Csodálkozunk rajta, hogy kikattan, ha egy idióta a főnöke?
(Nyilván az egy külön eset, ha amúgy, objektíven nézve, nem idióta a főnök, csak ő veszi zokon az összes megnyilvánulását, ergo túlzó és irreális a reakció mértéke)
A probléma ott van, hogy ez egészségtelen megküzdési mód - ebben tud segíteni a szakember, hogy a feszültség valami jobb, egészségesebb módon történjen levezetésre. Ez NEM a kiváltó probléma megoldása, hanem a problémára adott válaszreakció módosítása, ami viszont mindenképp kiegyensúlyozottabbá teheti őt.
nem normális
de nem is beteg olyan értelemben, hogy mindenkivel megesik havi 1-2 alkalommal, hogy irdatlanul felcseszi magát valamin
ahogy előttem is írták, igazából a megküzdési mód nem jó, amit a düh levezetésére alkalmaz.
néhányszor velem is volt ilyen tárgypofozgatós dolog, de az ember felismerni, hogy ez neki sem jó, a környezetének sem jó, az ingóságainak sem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!