Xanax helyett milyen gyógyszert kellene szednem ami nagyon lenyugtat és kevésbé okoz függőséget?
mintha tegnapi hir lenne a fuggoseg... a kave is az, az energiaitalt is kg-ra isszak, az elhizottak meg allandoan kajat esznek, cigi ugye sosincs megemlitve. Mindegyikrol szar lejonni. "jaj de errol sokkal nehezebb" hagyjuk ezt a temat, ugyanaz a kategoria, frisiumhoz, kavehoz, kajahoz, cigihez, alkoholhoz hozza lehet szokni. Igen aki hulyenek nez az tukorbe nez, mert a kave is fuggoseg, stimulans raadasul, csak el van viccelve, mindennapos dolognak van tekintve, automataban kapod, olyan mint a viz. De van jo kis $$$$ benne azert. Mig a tamogatott frisiumban meg a pszichiater altal felirt 180 forintos (emelt tamogatas) 30db-os xanaxban hatvanyozottan nagyobb ugye mint a kave... na hagyjuk.
kerdezo nem kene egyikrol a masikrol pattogni, le kell tenni le kell nyomni szar lesz, el kell fogadni, es elmulik, es nem nincs epilepszia meg agypusztitas amit josolnak a samanok.
A trittico (trazodon, amúgy szerotonin 2 antagonista és SSRI) valóban igen jó szer, egyre inkább kezd elterjedni a magyar piacon. Generalizált szorongásos kórképekre én szoktam felírni főleg fiatal pácienseknek, hiszen súlyneutrális és nem okoz szexuális diszfunkciót.
Természetesen a legjobb az lenne ha nem itt kérnél tanácsokat, hanem lenne egy jó kezelőorvosod akit fel tudnál keresni. Ajánlhat itt bárki "csodaszert" amit keresel, közel se biztos hogy az számodra biztonságos lesz, hiszen nem ismerjük a kórelőzményed, alapbetegségeid. Csak hogy egy példát mondjak, számtalan antidepresszáns kontraindikált pl. szívbetegeknek, hiszen mellékhatásként olyan állapotot tudnak felállítani/erősíteni, ami megnöveli a végzetes kamrai ritmuszavarok kialakulásának valószínűségét.
13
ha on orvos, konkretan ezen a pszichiatriai teruleten, elarulna, hogy annak ellenere, hogy szinte tobb mint 50%-ban nem hatnak az SSRI-k tomklegee, foleg amit felirnak es/citalopram, akkor miert irjak fel tonnanyi modon? Nezze vegig a kommenteket milyen rossz tapasztalatok vannak mint jobbak. Nem ez az elsodleges vonal. Valaki duloxetine-t kapott peldaul ismerek ilyet. Egyszeruen nem ertem, miert mindenki SSRI-t kap, ahelyett, hogy sokkal tobb, merem allitani jobb es kevesebb mellekhatasu gyogyszer van kint a piacon mint az es/citalopram.
Szo szerint ezt a ketto szert, jol mondom, szert irjak fel. Ha lehet ne szoljon kozbe senki mert ezt az urtol/tole szeretnem latni kommentben. Kozismert a szakirodalomban nyugaton a genetikai polymorfizmus, illetve a permanens kezelesi ut egy triciklikus (foleg) es xanax kombinacio kezeles. Es bevalik. Valakinek tobb serotoninja van valakinek kevesebb, erre akinek tobb serotoninja van adjunk megtobbet? 2 het mulva, vagy 3. heten rosszakat tapasztal, miert nem szedik le oket rola ahelyett, hogy rajtuk tartjak kinozva honapokig megaldva par xanaxxal majd arrol is leszedve oket, azutan, hogy hozzaszoktak?
Konkretan lamictalt (reggel/este, 600mg/d), clonazepam (10mg igen, es teljesen eber vagyok), xanax (reggel, delben 3mg), propranolol (este). Egyik sem hizlal, mindegyik ebren tart, nem vagyok belassulva, nincs egetvero kinzas mint mondjuk egy SNDRI lejovetelkor, szintentart. A clonazepam max dozisa 20mg/d. En csak a felet ertem el. A lamictalra is egy adjunktus mondta teljesen rendben, annak ellenere, hogy se bipolaris se epilepszias lennek. Miert nem lehet ilyen valtozatos a kezeles mint peldaul az enyem? Nem konkretan ilyen, hanem moclobemide, venlafaxine, tianeptine, lamictal 600 - 900mg (900 mondjuk sok, de en mar probaltam). Ha az itthoni szakirodalombol tajekozodnak az szomoru.
Nem a 13-as vagyok, de érdekel hogy milyen kutatással/szakirodalommal tudod alátámasztani azt, hogy az SSRI-k 50%-ban hatástalanok a GAD kezelésében.
Ha már nyugatról beszélsz, remélem tudod hogy a brit és kanadai pszichofarmakológiai társulatok is bázisszernek tekintik az SSRI-ket a GAD-os betegek terápiájában.
Nekem yarocent adtak egyszer helyette, olyan volt mintha be lettem volna tépve… 2 napig aludtam tőle
Szóval marad a xanax ami dührohamot okoz
Atarax. Ez egy antihisztamin, allergiara meg ilyenekre adjak. Nekem nagyon bevalt anno.
A benzokkal nagyon vigyazzatok! Mergek.
14.
10 mg Rivotril? Nagy arat fogsz erte fizetni. 😞 Teljesen mindegy h mennyi a megengedett max dozis. A mellekhatas lista nem veletlenul 5 km hosszu.
Nekem 0,5 mg xanax is megárt…
Pedig az kevés
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!