Nem lennék jó semmire?
Úgy érzem, hogy semmiben sem vagyok jó, semmihez sem értek, tiszta kétbalkezes vagyok, de tényleg. Semmilyen sportban nem voltam jó soha, esetleg lovaglásban, de azt sajnos abba kellett hagynom, 7 évig csináltam. Ket hangszeren is játszottam, azokban se voltam kifejezetten rossz, de kiemelkedően jó se. Egyedüli dolog ami érdekel az a kriminalisztika, de olyan botrányosak a jegyeim hogy képtelenség, hogy felvegyenek.
Tényleg semmiben se vagyok jó, párom mindig csesztet is vele, mert azt hiszi vicces. “Jaj nem tudsz főzni, jaj így meg úgy” így nem is merek főzni vagy legalábbis nem fogok merni majd főzni (még nem élünk együtt) mert rettegni fogok hogy b*sztatni fog érte. Mindig azt érezteti velem, hogy buta vagyok, pedig én eddig nem gondoltam azt magamról, más se eddig, vissza se hallottam ilyesmit soha, de már kezdem magam tényleg segghülyének érezni konkrétan.
Mit kéne csináljak?
Most nézem, megy a League of Legends világbajnokság. Ez egy számítógépes játék, a világ legjobb csapatai versenyeznek benne. Nézem... A részt vevő személyek, attól függetlenül hogy a világ melyik részéről jön a csapat, tele van ázsiaiakkal.. Európai csapatok is 5/3 ember ázsiai, a játékban a legjobbak az ázsiaiak.
El is beszélgettem erről asszonnyal, hogy mi lehet ennek az oka? Hogy az ázsiaiak dominálják a bajnokságot. Utána is olvastam a témának. A dolog abban áll, hogy ott náluk ennek a játéknak kultúrája van, ez megy a TV-ben, a fiatalok többsége ezzel játszik, tehát ők ott nagyon rá vannak kattanva erre a témára. Európa - oroszország - amerika meg inkább a lövöldözős játékokban dominál, CSGO stb. Mert itt ez megy a leginkább.
Ez az egész jelenség elgondolkodtatott. Vajon az európaiak, amerikaiak, tehát így a "fehér emberek" is többen lennének a világbajnokságon, ha legalább annyira felkapott lenne ezeken a területeken a LoL mint ázsiában?
Lehet, hogy számtalan olyan képességű ember szaladgál ezeket a területeken, akik simán kenterbe vernék az összes ázsiait, mert képességben, ügyességben bőven meghaladják őket, tehát az "emberi maximumuk" ezekben a játékokban magasabb szinten állna mint az ázsiaiaknak, de szimplán nem jut el hozzájuk a játék. Egyszerűen ők nem tudom kajakoznak, festenek, kisállatokat szeliditenek, azt középszerűen vagy egyáltalán nem versenyszinten űzik, vagy főznek, karatéznak, ilyesmi.
Ki tudja? Lehet hogy TE aki ezt olvasod, akárki legyél, a világ legjobb írója lennél. Vagy festője. Vagy magasugrója. Csúzli lövője. Gátugrója. Szobrásza. Szabásza. STB.
A szomorú hogy ez sosem derül ki. Mert nem jön veled szembe az életben hogy ilyen vagy bármi más területen igazán kipróbáld magad.
"Ha a halat arról akarják megítélni hogy milyen ügyesen tud fára mászni, az egész életét úgy fogja leélni hogy azt hiszi, idióta." - ahogy tartja a mondás.
Tehát abban az esetben ha a párodtól függetlenül úgy érzed, nem vagy tehetséges semmiben, feltenném a kérdést: kipróbáltál már MINDENT?
Remélem megtalálod azt amiben igazán jó leszel. Minden embernek van ilyenje, szerencsés az aki megtalálja. Olyan ember aki semmiben nem jó nincs.
A párodról meg annyit hogy a nárcisztikus jellem kapcsolati viselkedése a pár önbizalmának, önértékelésének lerontása. Ennek a témának olvass utána, nem-e egy nárcisztikussal élsz együtt. Nem mondom hogy az, de tuti hogy nem normális hogy a párod lehúz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!