Mennyit lehet kibírni alvás nélkül ?
Kiiktatni azokat a környezeti hatásokat, amik ezt okozzák.
(Család, munkahely, párkapcsolat, pénz, barátok vagy pont ezeknek a hiánya)
Ajánlom Horváth Ágnes alvástréner honlapjának a megismerését, akár a hírleveire is feliratkozhatsz, mindkettő nagyon sok infóval teli az alvás természetes folyamatáról.
Ezen kívül ajánlom még a realaxációs tréning módszerének elsajátítását is, hogy hogyan nyugtathatod le magad akkor is, ha pörögsz, de a rendszeres jóga és a mindfulness meditálás is segít!
Sportolsz, mozogsz te eleget, rendszeresen? Mert mozgáshiány miatt is lehet amúgy, hogy nem tudsz aludni.
Az sem mindegy, hogy mit és mikor fogyasztasz, mielőtt alszol, mert szinte minden élelmiszernek megvan, hogy ébreszt vagy altat, és kb. három órával alvás előtt már nem kéne semmit enni-inni, pláne nem cukrot, kávét, kakaót, ezek mind ébren tartanak, ahogy amúgy a fény is, csinálj minél nagyobb sötétet, vagy használj szemtakarót, amire akár sötétebb zokni is megfelel amúgy, én is azt használom, és a képernyőhasználat sem enged aludni, szintén alvásidő előtt három órával érdemes lenne abbahagyni, de tudom, hogy ez mennyire irreális elképzelés a legtöbb ember számára sajnos. Sötétben termelődik az alváshoz szükséges hormon, amit amúgy tablettában is szedhetsz, de szerintem fölösleges, inkább alakíts ki alvási szokást, hogy már órákkal a kinézett alvásidőd előtt is sötétben vagy, hogy könnyebben elaludj pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!