Milyen a depreszio?
Tudom google a barátom,de sok félét irnak róla és érdekel pár olyan ember véleménye aki benne volt már. Mert nem merem magam depressziósnak mondani, amíg nem vagyok benne 100%osan biztos.
Személyesen senkinek nem merem elmondani,h úgy érzem az vagyok. Mert sokszor nevetek,meg mindig vidámnak mutatom magam,de az mind kamu. Nem tartok senkit és semmit viccesnek valójában. Sőt nem érdekel senki és semmi. Bár szeretek festeni,mert akkor azon idegesitem fel magam és nem gondolok arra,h miért élek. Meg szeretek olvasni,mert az egy másik életet ad. De egyebkent mindig halálvágyam van vagy láthatatlaná akarok válni vagy vagdosnám magam,mert inkább legyen fizikai fájdalmam,mint lelki. (De nem teszem meg,mert feltünő lenne a depreszióm...)
Van egy beszédhibám ami megnehezit mindent az életemben,mert nem tudom elfogadni. Jártam pszichologushoz és felhoztam neki,h talán depresziós vagyok, de nála is mindig vidámnak mutattam magam,mert szerintem kinós szomorúnak lenni.
Ilyen. De megjegyzem, elég széles skálán van, a fent leírt valahol középen.
Menj el újra pszichológushoz, ezúttal talán azzal a céllal, hogy segítsen kilábalni.
A depresszió egy fekete örvény és tényleg rengeteg arca van. Amit leírtál, az tisztán depresszió, pláne, ha a halálvágy foglalkoztat, az már a mentális egészséged romlását jelenti. A második írta jól, hogy csinálhatsz teszteket a neten, de menj újra pszichológushoz, akár másikhoz azért, hogy egyrészt ő diagnosztizáljon, és ne te magad vagy én téged, másrészt azért, hogy segítsen boldogulni a helyzeteddel, ez a pszichológus dolga.
A sötét örvény olyan, hogy megváltoztatja a személyiségedet, és ami korábban örömet okozott, már nem okoz örömet, aztán szépen lassan felzabál mindent benned, belőled, ha nem segítesz magadon szakemberrel.
Bizonyára vannak feldolgozatlan traumáid, amelyek lenyomják a kedvedet, ezeket egy pszichológus segítségével megtalálhatod és feldolgozhatod, hogy újra az élet napos oldalát lásd meg, ahogy én is tettem, több éves terápia után sokkal szebb az élet.
Annó még altalánosban voltam valami fogyatékossági felmérésen és azt irták,ha nem kezelnek kialakulhat bipoláris depreszió. Na engem nem kezeltek.
Meg mikor pszichologusnal voltam,ő nem mondott semmit arra,h felhoztam neki h depreszios vagyok. De ő nem is segitett azon a problémamon amivel hozzá fordultam. Sőt az utolsó reményemet is elvette...
De majd lehet elmegyek megint,ha lesz pénzem rá 😅
Szia, nálam úgy lehet elképzelni, hogy elveszik a motivációm, az energiám, minden árasztja magából a ködös borús érzést, és olyan mintha esély sem lenne rá hogy ez megváltozzon.
Megváltozik a világ érzékelése. Minden teljesen más érzést vált ki mint előtte. Kulcsszavakban: Lassú, ködös, jövőtlen, sötét, élettelen, fáradt.
(Pár éve már orvos által is, rekurrens depresszióval vagyok diagnosztizálva)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!